Илиян Дяков зад маската на Halloween

Ако приемем Halloween за отрочето на Ялта, то Илиян е един от тези, които го отгледаха - голямо и страшно

0 коментара Сподели:

Нашите съзнателни спомени за Halloween от последните 5-6 години са свързани с тематичните апокалиптични декорации в Ялта, които превръщаха клуба в дом за всякакви зомбита и причудливи маскирани герои. Представяме ти виновника за атмосферата, без който на 31 октомври София нямаше да е толкова жива и цветна. Той не обича да се шуми около него, рядко излиза от бекстейджа, но ние успяхме да го приклещим в ъгъла и да разберем какво можем да очакваме от тазгодишното гранде парти в "Арена Армеец".

От къде тази любов към Halloween?
Лично за мен, любовта към Хелоуин се зароди с времето и благодарение на Halloween партитата, които сме правили до сега. Както се казва „апетита идва с яденето“.

В началото, партита на Хелоуин започнаха в Спартакус. След това, се преместиха в Ялта. Тогава, на тези партита присъстваха само около 200 човека, а хората които бяха влезли в образ, бяха предимно персонала на клуба. Въпреки това, още в началото, на тези партита беше голямо забавление. За първите хелоуин партита, все още не залагахме чак толкова на декор, но с времето това се промени. Правили сме какви ли не неща, като Апокалипсис, замъкa на дракула, пирамида, лунапарк, изоставек цирк, зомбиленд и други.

 С времето, броят на посетителите започна да се увеличава. Все повече хора идваха маскирани и така, това стана една много приятна традиция за нас и неизменна част от събитията на Yalta.

Според теб, какво хората у нас не знаят все още за празника?

Хората все още не знаят, че трябва да се преобразят в страховит образ. Според легендата за Хелоуин, починалите през изминалата година излизат, в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят, хората трябва да изглеждат колкото се може по-страшно, за да изплашат мъртъвците.

Victore Calderon, Halloween, запомнящо се преживяване са все неща, с които хората свързват Yalta Club, защо изнесохте партито в Arena Armeec?
Както споменах, с времето, проекта се разрастна в нещо много голямо. Това е дванайсетото издание, като в началото Yalta бяха абсолютни иноватори в сферата.Имайки предвид развитието на Halloween партито, Арена Армеец се намесва съвсем логически в картинката. Това е мястото, което ни дава мащаб, за да направим това събитие както ни се иска и за да осигури място за всички фенове на Halloween. Имайки предвид и фен базата на Виктор Калдерон, Арена Армеец е мястото, което може да отговори на очакванията на феновете. Напомням, че това е втора поредна година, в която каним голям диджей като Калдерон. Минaлата година, това беше Mark Knight, който допринесе за едно страхотно забавление. За съжаление обаче, Интер Експо център се оказа тесен, събитието беше sold out и много хора не успяха да го посетят.

В какво ще претворите залата? Каква е темата на тазгодишното издание?
Темата на тазгодишното издание е DEMONS ARE REAL. Ще оставя подробностите като изненада, но ще кажа, че и тази година ще се постараем да не разочароваме хората и обещаваме, че сцената, както и цялостната атмосфера на партито, ще бъдат на нивото на което са били до сега.

Влагат ли старание и въображение хората в своите тоалети?
В последните години, определено да. Това са най-вече хората, които вече са присъствали на някое от предишните издания на Halloween партито на Yalta. С времето, хората все повече приемат маскирането на този ден като едно предизвикателство.

След толкова Halloween партита зад гърба, можеш ли да кажеш кой е най-преекспонираният образ, в който се вкарват хората?
За съжаление, това винаги са били образите на ангелчета, пеперудки, принцеси и подобни. Напоследък обаче, забелязвам, че нещата се променят към по-добро и хората започват да влагат повече въображение и да залагат на по-оригинални костюми.

А коя беше най-интересната метаморфоза, след която откровено се обърна?
Със сигурност, това беше миналата година. Имаше един човек, който беше сложил истински октопод на главата си – беше зрелищен, но смърдеше ужасно. Освен това, през годините сме виждали какво ли не образи и сценарий.

Една година, пред Ялта имаше линейка, от която изкараха човек и го вкараха направо с носилката в клуба. Отне ни доста време, докато разберем, че това е част от образа му.

Част от шоуто ви ще стане и Rick Genest, а той реално няма нужда от никаква маска, за да бъде атрактивен на Хелоуин. Ще допускате ли на партито и други немаскирани?
Никога не сме връщали никой, но разбира се, хората които са преобразени, ще бъдат поощрени. Изключително много се радваме, че Рик ще бъде там, защото за първа година вкарваме толкова интересен и актуален артист от съвременната клубна сцена. Следващата стъпка е наличието на интересни персонажи от страна на публикара, които дават лице на самото събитие.

Кое е най-трудното при организиране на подобен „бал с маски“?
Най-трудно е да накараме хората да се преобразят. С други думи, да ги убедим, че всичко което правим е за тях и че техният образ ни е нужен, за да постигнем крайния резултат.

Има ли нещо, което би добавил и нещо, което би извадил от Хелоуинското уравнение?
За момента, не бих добавил нищо, защото както казах, с времето партито се разви до такава степен, че мога да гарантирам наличието на всичко нужно. Бих отписал предразсъдъците на хората преди това събитие и факта, че получаваме много негативни коментари преди въобще да се е състояло. Иска ми се, това да се премахне и хората да изчакат края му, след което да споделят впечатленията си.

Виж още една Хелоуинска история.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *