Сандвичите в София, които превръщат всеки свободен момент в удоволствие
От италианска класика до сочни меса и streed food дух - открий местата, които превръщат обикновения сандвич в кулинарно приключение

Сандвичът е онзи вкусен компромис между „на крак“ и „истинско кулинарно удоволствие“.
В София вече има места, които го превръщат в изкуство – с внимателно подбрани продукти, щипка въображение и доза характер.
Независимо дали си почитател на италианската класика, фен на берлинската street food култура, или обожаваш сочни меса и опушени вкусове,
градът крие кътчета, където едно просто хапване се превръща в преживяване. В тази селекция подбрахме местата, които ще ти докажат, че сандвичът може да бъде всичко друго, но не и обикновен.
Ciccione

Ciccione е онова малко италианско светилище в София, в което сандвичът изглежда и се усеща като фантастичен празник на вкуса. Тук не хапваш просто нещо „за бързо и на крак“, а си спретваш истински хрупкав рай за всички сетива!
Менюто комбинира класика с прошуто и моцарела и по-екстравагантни предложения
с печени зеленчуци и ароматни сосове. Хлябът е винаги пресен, а продуктите – внимателно селектирани с мисъл за клиента. Вкусът е домашен, но с космополитни акценти – идеалното място за тези, които припознават храненето като красиво изкуство.
Dönerstag

Dönerstag е малък портал към берлинската street food кухня, сгушен на бул. „Черни връх“. Тук класическият дюнер е пречупен през уважение към качеството – месото е сочно, зеленчуците свежи, а вместо картофи към менюто вървят златисти тиквички, патладжан и моркови.
За нищо на света не пропускай телешкото в пиде,
голямата им звезда – пухкав хляб, щедро напълнен с ароматно месо и подправки, които балансират между добре познатото и примамливо различното. Ако обичаш уличната храна, но искаш тя да носи характер, тук е твоето място. Бонус: не пропускай домашното чимичури – то е малка, но ключова тайна!
бул. „Черни връх“ 1, до Club Mixtape 5
HAMBAR

Обиколката за най-добрите сандвичи в града ни отвежда до HAMBAR, където прясното и качествено месо е на особена почит. Мястото е създадено с идеята да зарадва всички истински влюбени в храната
с невероятно опушени месни специалитети, сочни бургери и хотдог за ценители.
Зад гастрономическата философия на HAMBAR стои Стоян Сейменски – гаранция за изпипани рецепти и куп авторски детайли за небцето. Само си представи: бриош питка, сочен телешки бургер „Блек Ангъс“, сос „Хамбар“, английски чедър, дeликатно опушен свински врат, Проволоне, грилован лук, халапеньо и домашен барбекю сос с Бърбън. Просто го опитай!
бул. „Цариградско шосе“ 7-11 км
088 555 0014
www.hambar.bg
Шест места за street food, които няма как да пропуснеш
Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.
Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.