Обаянието на любимата ни столица – влизаме в нейните стари квартали

"Програмата" те кани на своята четвърта изложба този октомври

0 коментара Сподели:
Старите квартали на София

Старите квартали на София“ е повече от съвкупност от кадри –

това е запечатан момент във времето, който съчетава красотата, меланхолията и непрестанната еволюция на един град, който се опитва да намери своето място между миналото и бъдещето. Всяка снимка е покана да се вгледаме в онова, което вече сме изгубили, и в онова, което можем да съхраним – един визуален реверанс към град, който продължава да живее дори и в най-невидимите си ъгли.

Това не е просто архив на остарели сгради или забравени места – това е ритуал, свързващ настоящето с отминалите епохи.

Чрез снимките на младите и талантливи фотографи Яница Генова и Иван Христов виждаме как светлината прониква през гъстата зеленина, обгръща остарелите огради и съживява забравените истории. Тези квартали не са само географски обекти – те са живи, дишащи организми, които носят отпечатъка на всяка стъпка, всеки дъх, всеки живот, преминал през тях.

След успеха на изложбите, посветени на архитектурното наследство на столицата, изчезналите кина на София и незабравените ѝ читалища, Програмата се завръща с ново събитие – Старите квартали на София. Това е една визуална ода към тези части на града, които остават извън светлината на прожекторите, но носят в себе си духа на отминали времена и атмосфера, която вече е трудно откриваема.

В разширения си проект „Невидима София“, Програмата хвърля светлина върху старите квартали на града,

където са се запазили контрастите между ръждясалите огради и модерните фасади, между старите къщи и новите небостъргачи. Тези кадри на младите фотографи Яница Генова и Иван Христов ни отвеждат в местата, където времето е спряло, където все още може да усетиш мириса на миналото и да чуеш ехото на стъпки, отдавна отминали. На снимките ще откриете художествени портрети на кварталите, запечатани от артистични обективи – както реалистични, така и романтични,

всяка творба носи свое собствено усещане и ракурс към старите софийски улици.

С тази изложба „Програмата“ продължава своята мисия да запази и представи невидимите лица на София, които носят в себе си богатата й история и култура.

Изложбата може да разгледаш от 17 до 31 октомври в Grand Hotel Sofia и от 14 до 27 ноември на партера на The Mall.

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Събитието се осъществява благодарение на мястото, в което можете да откриете толкова много за вас – The Mall, посланиците на модата Fashion Days, защитниците на чистата кожа Etat Pur, любимите вкусове на NESCAFÉ® Dolce Gusto®, пивките вина и панетоне Cipriani от SETU, орисниците на недвижимите имоти Galardo, венецианските вкусове на Cichetti&Vino, изворът на хидратация Вода Свобода и емблематичният за столицата ни Grand Hotel Sofia.

Старите квартали на София – виж новата изложба на „Програмата“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *