Събития за седмицата: 15-21 юли

Вълни срещу тротоари – 7 дни, които да напълниш с удоволствия

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата: 15-21 юли

Между морето и града – пътуваме километри, за да срещнем любовта в лицето на лятото.

То ни отвръща точно като половинка – около водата се отпуска, спи, мълчи, но и капризничи какво още да си съблече, пари ни с лъчите на слънцето, загубва бройката на днешните фрапета, събира мидички само за да ги забрави около чадъра. После тръгва към къщи, за да нахрани кучето, да навие с 20 повече от необходимите аларми, да пътува по празните столични улици и пак да закъснява, да си събира багажа и после да се връща обратно. Няма угодия, няма и рецепта – това е лятото, микс от удоволствия и задължения, разваляне на планове, спонтанни пътувания, нови мечти и после обратно в реалността. Последната обаче е самотна през лятото, а ти много добре знаеш, че винаги е интересна дестинация. Казва се София, ето какво да правиш с нея!

Докоснати от Изтока – Дни на азиатското кино
до 17 юли, Дом на киното

Имаш точно два дни да хванеш самолета за Азия

и да преоткриеш емблематичните филми, направили киното на континента още по-любимо за нас. Гледаме продукции, спечелили сърцата на зрителите и отрупани с награди, заглавия и сценарии, носещи послания за завръщане, любов, надежда. Източното изкуство все още е в София – имаш възможност да гледаш „Минали животи“, „Карай колата ми“, „Момчето и чаплата“. Възползвай се!

СОФИЯ МОНО 2024: Литературата оживява на театрална сцена
17 юли, Парк на Военната академия „Георги С. Раковски“

„Книгите оживяват, приказката продължава!“

Мотото на фестивала ни кара още по-въодушевено да избираме билети за 10-те представления, които събитието ще ни подари. Под небето на София литературата ще срещне театъра, за да ни представи забележителни текстове по впечатляващ начин. 

Sofia Summer Fest
18 юли, Южен парк II, зад музея „Земята и хората“

Петото издание на летния фестивал, който прегръща лятото и не го пуска чак до септември, е тук!

Откриването правим този четвъртък, а след това те очаква богата програма с още много концерти, постановки, спектакли, събития за чудо и приказ. Вземай приятели, гадже, семейство с теб и празнувай изкуството. Открито е за култура!

ARTBAT
21 юли, Колодрума в Борисовата градина

В първия ден на новия месец ти разказахме за музикалното събитие, което не бива да пропускаш!

Сега ти напомняме, че то е именно тази неделя, като ARTBAT ще бъдат част от Sofia Solid с хедлайн шоу на открито. На място ще видим още Miss Moniquе и Fred Lenix, които ще се погрижат за горещото парти.

Editors’ Choice: слънцето на юли

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града от близо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *