Събития за седмицата: 25-31 март

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

В последната седмица на март сме ти подготвили няколко събития, които в никакъв случай не бива да пропускаш –

ще се опияняваме с поезия, ще погалим нежно слуха, ще поднесем заедно награди на най-заслужилите, ще си поговорим за ролята на жената и ще се потопим в магията на театъра. Ние внимателно селектирахме най-добрите възможности, ти трябва само да дойдеш!

Награди „Икар“ 2024 – Официална церемония
27 март, Народен театър „Иван Вазов“, 19:00 ч.

За поредна година в Световния ден на театъра – 27 март, Съюзът на артистите в България ще връчи Националните награди за сценични изкуства ИКАР. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Стелиян Радев и Катрин Гачева, които ще изпълнят и музикални откъси заедно с Хор „Български гласове – АНГЕЛИТЕ“. И тази година гостите пред Народния театър ще бъдат посрещнати от артистите от трупа Канетикс и жената каучук – Сирма Добрева,

а холивудският актьор Димитър Маринов ще връчи една от специалните награди на церемонията.

Събитието е благотворително. Всички приходи постъпват в Здравния фонд на САБ. Мотото на XIX издание на Софийския театрален салон е „Бойно поле за действие“. Най-престижните награди за сценични изкуства у нас ще бъдат раздадени за 50-и юбилеен път и ще отличат артисти в 23 категории. Нямаме търпение да разберем кои са големите победители!

Дискусия на тема „Къде са жените в историята“
28 март, Топлоцентрала – Зала 4, 19:00 ч.

.

В края на март женската история става повод да чуем за различните ѝ измерения и състоянието ѝ днес. Каква е причината да няма жени в историческия канон? Разширила ли е историята през последните десетилетия обхвата си, така че да не слага в центъра си единствено военни и политически подвизи?

На събитието ще чуем за женската памет и различните начини, по които я опазваме –

от ровенето в архивите за забравени женски съдби и спомени, до разговорите с нашите баби.

Bobo & the gang | Album Promo
29 март, Sofia Live Club, 22:00 ч.

На 29-ти март сме в Sofia Live Club, за да видим представянето на втория студиен албум на Bobo & The Gang, първият по рода си Hip-Hop проект с live банда в България.

Бандата е събирателно име, зад което стоят едни от най-добрите съвременни инструменталисти у нас.

Те са свирили с артисти като Бъста Раймс и Тайни Темпа (Spirit of Burgas), подгрявали са концерта на Джеси Джей, а сега само само наши!

Концерт на „Молец“
29 март, Зала 1 на НДК, 20:00 ч.

На 29 март в Зала 1 на НДК сензационният дует „Молец“ ще споделят с нас вълшебното си творчество. Те са събрали цяла армия от виртуозни музиканти,

които нежно, но умело да подарят на сърцата ни живата музика на една добре позната сцена.

Вълнуваме се да чуем познатите ни инструментали изпълнени с един по-акустичен и интимен привкус.

Премиера на „Prima Facie“
30 март, Топлоцентрала, 19:00 ч.

Премиерата на най-новото представление с любимата ни Елена Телбис „Prima Facie“ ще се състои на 29 и 30 март в Топлоцентрала. „Прима Фацие“ е юридически термин, който означава „на пръв поглед“. Теса Енслър, героинята на Елена Телбис, е млад адвокат, талантлива, забавна, уверена в себе си. Успява с воля и талант да извърви дълъг път – от бедното семейство от малкия град, през образованието в юридическия факултет в Кеймбридж, до специалист в най-авторитетните кантори. Посветила живота си в служба на система, в която безпрекословно вярва.

Играе само по правилата.

В един момент животът ѝ се променя и същата тази система е призована от нея, за да въздаде справедливост. Оказва се невъзможно. Очакваме с вълнение да намерим разрешението на тази сага заедно, бъди там!

Хотелите, комплексите и къщите за гости, които ни очакват през пролетта

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *