Тенът, с който (не) се гордеем

Има някои "разлики", които никак не са забавни.... или пък са

0 коментара Сподели:
Тенът, с който (не) се гордеем

Няма значение дали обичаш да се излагаш на слънце или не,

при всички положения ще ти се наложи да го правиш. Дали защото и ти като другите живееш със заблудата, че слънцето е само на плажа и после онзи злополучно появил се тен „на ръкав” от разходките в Борисовата през май трябва да се изравнява, или просто те е страх от постваканционните расисти, чиято цел е с една дума да ликвидират цялата ти насъбрана позитивна енергия от почивката само защото не си достатъчно почернял.

„Ама ти на море ли си бил/била? Не е трябвало въобще да ходиш, ако това ти е тенът.“ Важното е да знаеш, че равномерно почерняват само нудистите, останалите се задоволяваме с някой от следните видове тен:

Виж повече: Закъсали за лято

Тенът, с който (не) се гордеем

ЧАДЪРЕН ТЕН

Плажуването е изкуство и точна наука едновременно. Въпреки че звучи просто, много хора го правят погрешно, защото забравят най-важното – дошъл си да почиваш, а не да се правиш на wannabe атлет, като по цял ден играеш бийч волей или плуваш по десет пъти до шамандурата и обратно.

Истинската почивка включва лек морски бриз, бира, нещо за четене и плътна сянка с минимално излагане на слънце, по възможност само за зареждане на бира (и източването й). Така или иначе в интернет има стотици статии за вредите от слънцето, които после може да цитираш на познатите като оправдание за липсата на тен.

Тенът, с който (не) се гордеем

ШОФЬОРСКИ ТЕН

Това не е тен, това е пърформънс (или арт инсталация, не знам кое точно). Среща се в различни разновидности в зависимост от предпочитаното лятно облекло, но условието е линиите да са максимално добре изразени. Класика в жанра е добре познатата комбинация: къси гащи+тениска, но по-смелите и бягащи от клишето любители залагат на потници, особено ако са прекарали във фитнеса периода от предното море и искат да покажат на всички резултатите от това. Последните няколко сезона хит в шофьорския тен е V-образното деколте, което на голо стои като елегантен накит около врата.

АКСЕСОАРЕН ТЕН

Ако забележите човек с доста тъмно лице и светли кръгове около очите, най-вероятно този човек е прекарал доста време във водата, практикувайки някакъв воден спорт, или може би плажният му аутфит не позволява да свали рейбанките от 200 лева. Перфектно допълнение тук е тенът „на часовник”, особено за спортните маниаци, които не могат да оцелеят без да следят нонстоп показателите на тялото си и изминатите крачки.

Тенът, с който (не) се гордеем

ХОРАТА ОМАРИ

Лятната почивка не е успяла, ако всичко е минало по план. Както казва Жокера, трябва да внесеш малко анархия във ваканцията си. Има много начини да го направиш, но най-популярният сред плажуващите си остава изгарянето на слънце и прекарването на поне 3 дни от почивката в хотела, обилно намазан с кисело мляко. Заспиването на плажа е най-честата причина за това, но немалък процент изгаряния са причинени и от ширещите се заблуди като „Фактор 15 ми е достатъчен“, „Само лицето е важно да си пазя“, „Не ми трябва крем, докато е облачно“, „Аз имам малко тен, той ме пази от слънцето“ и други подобни. Естествено и Майката природа може да е ударила едно рамо.

Виж повече: Плажен напън да сме „чил“ 

Където и да отидеш, винаги около теб ще има хора, чиято кожа е толкова бяла, че започваш да се чудиш, дали това не са слезли от небето ангели, облечени в приказен щит, който заслепява целия плаж. Междувременно този щит е само привиден, защото се запалва дори през плътен слой от 50+ фактор в 19:30 часа и превръща тези хора в ходещи огньове, и нагледно предупреждение към останалите какво може да се случи, ако не се внимава със слънцето.

Тенът, с който (не) се гордеем

САНДАЛЕН ТЕН

Когато лятото навлезе в своя разгар и горещините станат непоносими, всички знаем, че носенето на сандали с чорапи е немислимо (бога ми, не само тогава). Затова е време да издокараш визията на древен римлянин и да обуеш любимите сандали на бос крак. Ако прекараш така достатъчно време под слънцето, дори след като свалиш сандалите, видимо няма да се забелязва, че си ги свалил. Най-хубавото на този не особено приятно изглеждащ тен е, че ако не си фен на сандалите, няма как да те споходи.

Виж от кои бански е най-добре да имаш разлика.

Какво още се случва?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *