Най-романтичните кътчета за двама в София

Някои места, на които да се поцелувате на воля

0 коментара Сподели:

Приятелите ти се гмуркат из Егейско море и карат сърф на Арапя, а ти обикаляш софийските улици като сомнамбул. Единственият летен план, с който разполагаш, е да се гмурнеш в чифт очи и да сърфираш из едни къдрици.

Зарежи чайките, хотелите и коктейлите край морския бряг. Можеш да спечелиш сърцето на проектополовинката и без да пътувате извън града. Просто я заведи на разходка до някое от скритите съкровища на София:

ВОДНАТА КУЛА В КВАРТАЛ ЛОЗЕНЕЦ

За разлика от морския си адаш тукашният Лозенец не прелива от народ. Той обаче предлага също толкова, ако не и повече романтика. На ъгълчето на ул. „Галичица“ и ул. „Св. Теодосий Търновски“, сред най-обикновени блокове и къщи се издига приказна водна кула. Потънала в прегръдките на дивата лоза, тя е забравена от всички освен от мечтателите.

Създадена в началото на миналия век, кулата носи духа на една красива епоха. Някога тя е служила вярно на старите софиянци. Днес служи по-скоро на младите- за настроение, спомени и усмивки. В подножието й има малка галерия. Освен че е вдъхновила цял международен фестивал (ежегодния Водна кула арт фест през юли),

Водната кула е и добър повод да стиснеш нечия ръка и да прошепнеш “Ела да ти покажа нещо много яко”.

Виж повече: Златно лято в града

БЕСЕДКАТА В ПАРКА НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ

След като дълги години е бил под “карантина”за цивилните граждани, паркът на Военната академия най-после приветства посетители. Обаче не очаквай атракции, сладолед и машина за пуканки. Най-голямото предимство на огромната градина е именно спокойствието. Зад оградата се крият дълги алеи,езерце и най-вълшебната беседка в цяла България.

Минус: паркът е малко консервативен. Затваря врати рано. Вътре не пускат кучета, не се пие, не се пуши. Е, и секс не се прави (мда). Мястото е кротко и е подходящо за отправна точка. Във всеки един смисъл.

ЦАРСКАТА ГРАДИНА

Висенето с биричка на някоя поляна е вечната лятна константа за градско щастие. Лятото обаче не е само Народният и Кристал. Потулена зад Националната художествена галерия и Природонаучния музей, царската градина се пъчи с мащабното очарование на отминалите времена.

Тук хоропотокът е значително по-малък, атмосферата омагьосва, а сладкият каменен трабант, цъфнал в тревата, е добра тема за първи, втори или трети разговор…

БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА В ЦЕНТЪРА

Ако не искаш да засичаш шумни приятелски компании по парковете, вземи два билета за Ботаническата градина в центъра. Тя е достатъчно малка, че да не се преуморите от ходене, и достатъчно екзотична, че да зарадва и най-преситената от гледки персона.

Пейките вътре предлагат приятен вариант за отмора, а локацията е много удобна – срещу Факултета по журналистика, зад паметника Левски.

Виж повече: 7-те най-романтични кътчета в България, където да се тагнеш с либето си 

ЗАЛАТА ЗА КАТЕРЕНЕ В РЕКТОРАТА

Навън вали? Какъв по-добър момент да заведеш на катерене прекрасното създание, което ти  е завъртяло ума. Спортното катерене вдига адреналина, нажежава страстите, но и сближава. Все пак единият от вас буквално ще висне в ръцете на другия.

Бонус: залата за катерене на Софийския университет е разположена точно под купола му, а гледката от прозорецанад покрива на Ректората е неповторима.

Споделих с теб любимите си места, затова не ме разочаровай. Метни рибарските мрежи на столична територия и гледай да не си изпуснеш златната рибка.

Къде да споделиш коктейл с любовта? Виж в нашето видео

А къде да хапнете заедно? Разбери от селекцията ни 

Къде още има романтика в града?! Последвай ни в Instagram и открий любовта!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *