Събития за седмицата: 24-30 юли

Тази седмица в София те очакват вълнуващи неща

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата

Рядко се случва в една и съща седмица да се подредят толкова събития, които чакаме с нетърпение.

За някои се подготвяме от месеци, за други – тръпнем в очакване, а за трети разбрахме току що, но смятаме, че заслужават вниманието ти. Започваме от утре с изложба на номинираните художници за Наградата за съвременно изкуство БАЗА 2023, ще слушаме лекция на Ratio, след това и Елена Сиракова. Каним те на нашето лятно парти в Kitchen 59 в сряда, а в края на седмицата се отправяме към Младост, защото на новообновения покрив на Бизнес парка двама братя ще ни подарят емоция, която е трудна да се опише с думи.

По-конкретно, графикът ни изглежда така:

БАЗА 2023
25 юли, СГХГ

Наградата за млад художник е основана за първи път през 1990 г. в Чехия от създателката на Фондацията за гражданско общество (САЩ) Уенди Люерс по инициатива на Вацлав Хавел. Днес тя съществува в дванадесет държави от Централна и Източна Европа, и дава една от най-вдъхновяващите награди на този, който заслужи. Двумесечен творчески престой в Residency Unlimited, Ню Йорк, както и самостоятелна изложба в галерията на ИСИ-София звучи направо идилично, а ние нямаме търпение да видим претендентите тази година. Членовете на журито на БАЗА за 2023 г. са: Айлийн Дженг Линч, Васил Владимиров, Димитър Божков, Мариела Гемишева, Мария Налбантова и Мартина Йорданова.

Ratio представя: Енергия
25 юли, Kino Cabana

Енергията е това, което прави възможен живота не само на Земята, но и във Вселената. С лекота можем да изброим няколко различни вида енергия – кинетична, потенциална, топлинна, електрическа, тъмна и актуалната днес зелена енергия. Какво обаче е общото между всички тях? На 25 юли Ratio събират всички на едно място за крос-научното събитие “Енергия” в кино Cabana, за да проследим връзката между тях. Светещи кисели краставички и горящи фъстъци? Да, възможни са. Как се материализират ще можем да видим на събитието.

After Work Social Club: Surf & Waves at Kitchen 59
26 юли, Kitchen 59

Лятото е в разгара си, но още не си отишъл на море? Грабвай банските, пояса на рамо и се мятай в басейна с гледка. Чакаме те на After Work Social Club в Kitchen 59, където безвремието ни завладява също толкова омайно, колкото и на морето. Два бара ще редуват коктейли, забъркани с наслада и Reyka, докато от пулта диджея забавлява. Ризите са хавайски, прическите – сърфистки, а новата ти лятна любов намига зад някоя от палмите. Покани някого на танц, докато Matt Petrarca свири край басейна на покрива. Чакаме те в 18:30 ч., ела навреме за златния залез!

Soul Garden: Elena Sirakova
27 юли, SODA

Елена Сиракова е онова ефирно създание, чийто глас е истинско явление. Комбинацията от нейната прекрасна музика, уютната градина на SODA и вкусен коктейл в ръка е рецептата за душевно разтапяне в топлите летни вечери. До нея застават талантливите Юлиян Янев на пиано и Александър Славчев на китара, а след живото им изпълнение под моста на влюбените ще зазвучи DJ сет от Boyan, който е подготвил специална селекция от smooth soul и R&B!

The Twins Trip
30 юли, Бизнес Парк София

„Пътуването на близнаците“ е луд и очарователен дует съвременни клоуни, сформиран от Емилио и Леандро Понс, еднояйчни братя близнаци от Аржентина. Групата е в челните редици на „Уличното представление“ със стил, който смесва спорта с фантазията, като запазва корените на класическия цирк. „Same same but different“ е цирково шоу, което представя по най-екстравагантен начин забавната, уникална и специална връзка между близнаци, включително техните радости, конфликти и факта, че не могат да живеят един без друг. Приключваме седмицата с тях и много настроение!

София: любовта, без която не можем

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *