Метеоритът, новият ерген и други национални подробности

Правим кратък обзор на последните събития, които развълнуваха целокупния народ, и ако някои дойдоха от Космоса, за съжаление други не…

0 коментара Сподели:

„О, времена, о, нрави! O tempora, o mores!“ е казал легендарният Марк Тулий Цицерон,

а ние казваме, че новините през последните няколко седмици определено се състезаваха по екзотичност и странност, но въпреки своята различност успяха силно да развълнуват целокупния народ. И понеже, освен да ти даваме страхотни летни маршрути на любимите ни барове и ресторанти и да те  водим на най-добрите градски ивенти, обичаме да сме в крак и с всичко случващо се около нашия прекрасен бохемски свят, бяхме силно озадачени колко емоции предизвикаха най-актуалните събития. Новини, които не би следвало да занимават съзнанието ни, превзеха ефира, а такива, които определено са си повод за гордост и страшен кеф за успехите на млади български спортисти отстъпиха силно назад. Американците му казват stop making stupid people famous, а ние ти го разказваме така…

Изключително любопитно е как новината за историческия успех за България на Световното по художествена гимнастика за девойки, на което българските състезателки спечелиха два златни медала във втория ден в Клуж-Напока (Румъния), не накара социалните мрежи да полудеят въобще, но пък обявлението, че вече е известен новият ерген, буквално взриви интернет.

Александър Младенов, който ще е новият герой в романтичното риалити „Ергенът“, е сред успелите млади предприемачи в България, който развива своя бизнес не само у нас, но и в Европа и който по мистични и неясни за нас обстоятелства видимо успя да накара поне дузина от най-популярните инфлуенсъри и медийни анализатори да пуснат пост в негова чест.

Напомняме, че това е предаването, в което едни дами с висок морал и обилно количество корекции се бият,

обиждат, говорят си зад гърба в търсене на любовта и се целуват на ротационен принцип с един чувствителен и разбиращ ги мъж, който наистина се старае да целува всички много отдадено и с чувство.

Друго любопитно явление беше фактът, че посещението на Володимир Зеленски в България преди седмица редица експерти нарекоха историческо, но то не беше такова според аудиторията, която много по-силно се развълнува ще се вее ли българското знаме на 111-метров пилон над Рожен, или аджеба няма да се вее. Според поддръжниците на идеята е гордост България да има най-високия пилон в ЕС на най-високото място в света. Проектът се представя като патриотичен и парите за него официално са от дарения. Част от тях обаче се оказaха държавни, а за да се вдигне пилонът, трябваше да се излее бетон в Родопите. Е, изля се и откриването на „преносимия обект“ ще се случи на 13 юли. Дебатите по темата продължават, но за съжаление по онази другата важна тема с посещението – не чак толкова.

И за финал на тази седмица, която очевидно е със странно чувство за хумор – силен тътен се чу, а ярка светлина озари небето на Видин тази нощ заради паднал метеорит, който се е взривил във въздуха.

По данни от румънските власти небесният обект е паднал на тяхна територия, но явлението е забелязано в редица точки и от нашата страна. Честно да си признаем, от всичко, за което четем и слушаме напоследък, ни се искат две неща.

Първо,  ако може, метеоритът да отнесе със себе си обратно към Космоса всички „герои“ в медийния поток, които очевидно използват телевизионното време да готвят, да си търсят съпруги, да се целуват в национален ефир и да извършват своето нищоправене в дълги сцени с нелепа музика и много кичозни гледки за фон.

Също си пожелаваме да сме много по-селективни в това, което четем и гледаме,

защото сеирът си е сеир, но момичетата със златни медали са си момичетата със златни медали и заслужават минимум вайръл момент в социалните мрежи и в медиите, както и нашите бурни аплодисменти. Лятото ни предлага джелато и зрелища, но е хубаво да ги избираме умно, за да може наесен да не се окаже, че отново сме направили известен някого, който не е от тук и е за малко, а истински важните неща сме ги пропуснали като следобедна дрямка под шарена сянка в края на юли.

За още от същото – виж „Цаца, цаца, ама риба! Риба, риба, ама 35 лв.“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *