В София през уикенда: 30 септември – 1 октомври

Уикендът е вкусен, мести диетата "от понеделник"

0 коментара Сподели:

Уикендът е тук и събития дебнат отвсякъде. Срещни изследовател на прилепи, обядвай на Женския пазар, вечеряй с най-добрия фермер в света или открий съкровище на Битака. Няма грешен ход.

ВЕЧЕРИ ЗА НАУЧНИ НАИВНИЦИ
ПЕТЪК, MOVE.BG (УЛ. „СЕРДИКА“ 20), 19.00 ЧАСА

Инициативата на MOVE.BG за споделени провали (Споделен провал, половин провал) се връща за вечер, в която ще разберем защо във всяко велико научно разкритие или пък изобретение има поне един българин. Представя се сборникът „100 лица зад българската наука“, а на място своите истории ще разказват Антония Хубанчева – изследовател на прилепи, Иван Господинов, магистър по образователни науки, основател и председател на Сдружение Образование без раници и Никола Каравасилев, който ръководи националния отбор по астрономия. 

ВЕЧЕРЯ С НАЙ-ДОБРИЯ ФЕРМЕР В СВЕТА
ПЕТЪК, GENERATOR, 20.00 ЧАСА

Списание TIME нарича Джоел Салатин най-добрия фермер в света. Ако някой може да ти каже как би могъл да отгледаш папая в софийския заден двор, то това е той. Вечеряй с него в GENERATOR, ако темите около отглеждането на храната и пътят ѝ до масата те вълнуват. Продуктите за вечерята са от чифлик „Ливади“, а въпросите от теб. Билетите са тук:

НАПРАВИ СИ РАСТИТЕЛЕН ТЕРАРИУМ
СЪБОТА,  СОФИЯ ТЕХ ПАРК, 14.00 – 16.00 ЧАСА

Cactus Lab те канят да се поизцапаш (с мъничко почвена смес). В събота можеш да засадиш първите си кактуси и сукуленти, да ги украсиш с камъчета и въобще да разбереш как можеш да се грижиш за тази миниатюрна градина с тропически растения, която да отнесеш у дома или в офиса.

БИТАКА VOL.5
НЕДЕЛЯ, MY TAPAS BAR, 11.30 ЧАСА

Продай, купи, понякога размени – това са правилата, на базата на които съществува кръговратът на Битака. Ако искаш да се сдобиеш с нещо запазено на добра цена, отбий се в My Tapas Bar. Организаторите обещават, че и мъжкото присъствие по щендерите се засилва, така че вземи и половинката. Едно е сигурно – и нищо да не си харесаш, няма да останеш капо, защото ще има сангрия (последна за сезона, малко преди да сгреем виното).

Намери още приятни начини за уикендно разпускане тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *