В София през уикенда: 7-8 октомври

Уикенд за естети и любители на домашна баница

0 коментара Сподели:

Този уикенд не трябва да прекрачваш границата на околовръстното, ако интериорният дизайн е сред страстите ти – две изложбени събития ще изпълнят естетското ти тяло с допамин. В София ще има още – нова късна закуска, най-големият от големите фермерски пазари и стрийт храна в колаборация със стрийт мода.

ФАБРИЧНИ ЕФЕКТИ
ПЕТЪК, GENERATOR, 16.00 – 18.00 ЧАСА

Дизайнерското дуо Кнут и Мариане Хагберг идва у нас по покана на IKEA и Studio Komplekt, за да представи VÄSSAD – първата колекция на IKEA, изцяло произведена (във фабрики като „Бонана Петрич“ и „Родопска тъкан“) и вдъхновена от България. Казват, че се получили мебели със суров, автентичен вид, някои от които възраждат популярни през 80-те обекти на марката. Форматът е дискусионно-изложбен, така че, ако искаш да попиташ нещо дуото, ще имаш тази възможност.

BOOM! X BLOCK
СЪБОТА, BOOM BURGERS, 16.00 – 20.00 ЧАСА

Тази събота в BOOM! (на ул. “Кърниградска“ 15) ще има бъргъри, тениски с бъргъри и музика от Nia Faye, Bashment и KeenanBlokBoy. Любимата ни стрийт марка и любимата ни стрийт храна са хванати в колаборация – BLOCК ще имат свой бъргър по време на събитието, а бъргър илюстрации ще се появят върху тениските на BLOCK. Ще има скейт и приятни хора, с които да побъбриш.

КЪСНА ЗАКУСКА В BARKA
НЕДЕЛЯ, BARKA COFFEE GOSSIPS, 10.00 – 15.00 ЧАСА

Едно от най-смислените неща, които американците са дали на света, е концепцията на брънча. И ако и ти си от хората, за които закуската не е времево и пространствено ограничено занимание (какъв е проблемът с палачинки за обяд или вечеря, не разбираме), започвай да пируваш, защото още едно любимо място предлага да те нахрани с домашна баница, бейгъли, яйца и чубрица в неделя почти до късен следобед.  Първата късна закуска в Barka (не пропускай и кафето) е тази неделя, като случката ще се повтаря регулярно всяка седмица.

ФЕСТ НА ФЕРМЕРСКИТЕ ПАЗАРИ
НЕДЕЛЯ, „ЗАИМОВ“, 11.00 – 19.00 ЧАСА

Фермерските пазари стават все по-вълнуващи, а интересът към тях от хората, които наистина се интересуват какво слагат на масата си, как и къде е произведено то, става все по-голям. Ако искаш да подкрепиш местните производители и да си вземеш лютеница като тази на баба, сирене директно от мандрата, сладко или домашен мед, можеш да го направиш в неделя на националния фермерски пазар в „Заимов“. Ще има кулинарни демонстрации, дегустации, занаятчийска зона, че и музика.

МАГАЗИН ЗА ЕДИН ДЕН
НЕДЕЛЯ, BRAVE CREATION, 12.00 – 18.00 ЧАСА

Каним те на неделно POP UP събитие на Lambent, български бранд за ръчно изработени килими от 100% българска вълна. Отбий се, ако си любопитен как тези красоти се създават посредством една от най-древните текстилни техники, плъстене или просто искаш да видиш килим със съвременен дизайн, геометрични и минималистични препратки, семпли форми, в ярки или естествени цветове. Ако пък някой от тях се окаже идеалният акцент за твоето местенце, ще можеш да го купиш на място или след края на събитието.

Ако не ти се ходи на басейн или на сладкарница, противно на всякаква логика, виж какво още може да се прави в София през октомври.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *