В София през уикенда: 14-15 октомври

Пий едно мача лате за енергия (знаем кой ще те научи да го приготвяш) и се впускай в уикенда

0 коментара Сподели:

Този уикенд можеш да се включиш в две работилници – такава, която ще те просвети по въпросите на билките, и друга, която ще ти разкаже за един от най-традиционните японски еквиваленти – мача чая. Можеш още да направиш едно добро дело за кариерното си развитие, да подкрепиш родни артисти и лейбъли или да се посмееш здраво и неделно.

START UP JOB FAIR
СЪБОТА, BETAHAUS, 10.00 ЧАСА

Ако идеята да работиш в стартираща компания, в креативна среда (ама не такава като от рекламите в jobs-а) и да се развиваш в една доста турбулентна екосистема ти се струва интересна, мини през Start Up Job Fair. Дори и да не търсиш точно в момента, можеш да видиш какъв "човешки потенциал" е нужен в стартъп средите. Ако пък си във фаза, в която се "оглеждаш" за ново работно място – това е чудесен шанс да срещнеш бъдещия си работодател, да се запознаете и да поговорите в неформална обстановка. Единственото, което трябва да направиш, е да се регистрираш като посетител тук.

РАБОТИЛНИЦА С БИЛКИ
СЪБОТА, KAUFLAND МЛАДОСТ, 11.30 ЧАСА

Фермерският базар на farmhopping продължава да се случва всяка събота в Kaufland в Младост. Там можеш да се срещнеш с повече от 20 местни производители на млечни продукти, мед, плодове и зеленчуци и какво ли не. Тази събота от 11.30 пък те канят на работилница с хората, които стоят зад Билка Чудодейка. "Изцяло посветени на идеята за естественото и натурално профилактиране на организма и подпомагане на лечението на различни заболявания, ние сме убедени, че непреходните красота и здраве се крият в безценните дарове на природата, които тя така щедро ни предоставя", твърдят те и са готови да ти споделят знания и опит по отношение на билките и начините да се възползваш от техните качества.

MISH MASH ЕСЕН
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, МАЛКОТО НДК, 10.00 – 19.00 ЧАСА

Есенното издание на хендмейд фестивала на Момичетата от града идва с богата селекция дрехи, аксесоари, керамика и други, все изработени от ръцете на местни дизайнери и артисти. Обърни специално внимание на Almost A Brand и ръчно рисувания текстил на Гергана Дзингарова.

WORKSHOP MATCHA: FOUNTAIN OF YOUTH
НЕДЕЛЯ, DREKKA, 1500 – 17.30 ЧАСА

Ако не си виждал снимки на мача лате, мача сладолед или друга вкусотия, приготвена със зеления японски чай, значи не си влизал в Instagram поне година. Мачата доби сериозна популярност, а тази събота в Drekka ще можеш да си отговориш на въпроса защо. На работилницата ще гостува Ани от www.statera.life (задължително хвърли око на този нов блог за хранене и въобще баланс в живота), която заедно с домакините от Drekka ще покаже как да приготвиш мача по традиционен и модерен начин, как да направиш мача лате и мача чийзкейк.

НАЙ-ДОБРИ НЕПРИЯТЕЛКИ
НЕДЕЛЯ, ДОМ НА КИНОТО, 19.00 ЧАСА

Няма по-добър начин да сложиш точката на уикенда от това да се посмееш здраво. Можеш да го направиш с италианска комедия от програмата на CineLibri. Какво става, когато две жени, които никак, ама никак не се харесват, трябва да заровят томахавката в името на съвсем случайно появило се в живота им деветгодишно дете. Паоло умира внезапно и оставя съпруга (Герини), бивша съпруга (Буй) и една изненада – син. Предсмъртната му молба към двете жени е да загърбят различията и да отгледат заедно момчето. Резултатът от тази ситуация и сблъсъкът на темпераменти на двете дами е скандално смешен.

А уикендът е уикенд, за да го използваме докрай, затова сме ти подготвили и малко кино за почивка между съботно-неделната програма.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *