The Locals: MP-Studio и символиката на предметите

За специалността на: Бранденбургската врата, плаките и клавиатурата

0 коментара Сподели:
MP-Studio

Те са потомците на бъдещето – наливат основите на града върху собствените си сърца.

А за да ги опознаем, ние събираме артефактите. Онези култови предмети, реликви и оръдия на труда, с които местните герои описват самите себе си!

Обожаваме екстремно талантливи и супер надъхани градски магьосници, които преобразяват любимия ни град до неузнаваемост. Точно заради това пред обектива ни застават Марин Петков – основател и арт директор, Марин Димитров – оперативен директор и Страхил Йорданов – творчески директор, които заедно са част от ядрото на българското студио за 3D мапинг и интерактивни визуални решения за събития MP-STUDIO. Освен, че тяхното студио съвсем скоро навършва 15 години, тези талантливи момчета създадоха

фестивала LUNAR Festival of Lights, който превръща София в красиво платно от звук и светлина.

Тази година второто издание на LUNAR те очаква от 11 до 14 май с много повече локации и изключителни визуализации, но преди това виж какво ни донесоха нашите герои, за да илюстрират вълнуващите си проекти и тяхната работа, която ние наричаме абсолютно изкуство.

БРАНДЕНБУРГСКА ВРАТА

Бранденбургска врата е много важен символ за нас, защото през 2015 г. бяхме поканени да участваме на Festival of Lights Berlin, който имахме честта да спечелим. Това беше много значимо и за нас, и за взаимоотношенията ни с фестивала. Когато ни поканиха през 2018 г. отново го спечелихме за втори път, след това им станахме основен продукционен партньор, а Марин Петков – арт директор. Другото нещо, което ни даде тази победа от 2015 г. е да мечтаем да направим наш фестивал, което успяхме да реализираме миналата година с първото издание на LUNAR. Осем пъти сме проектирали върху Бранденбургска врата и засега държим рекорда.

ПЛАКИТЕ

Това е плака, която се поставя в така наречените pani проектори – ретро машини, които все още се използват, защото са едни от най-мощните проектори, въпреки, че вече не се произвеждат. Визиите, които сме донесли са били вече част от LUNAR и са сред любимите ни. За финал подсказваме, че тази година фестивалът ще е още по-разширен, изпъстрен със светлина и много по-мащабен. Ще ви очакваме!

MP-Studio-Project

КЛАВИАТУРАТА

Всяка идея се улавя най-добре с лист, химикалка или клавиатура, затова и сме донесли тази. С нея записваме интересните идеи, мислим ги, доразвиваме ги и работим върху тях. Прилича на пишещата машина от отминали времена и определено ни носи допълнително вдъхновение и устрем, а те винаги са важни. Така че улавяйте креативните моменти и се заобикаляйте с красиви предмети, които да ви настройват творчески.

Припомняме за НДК Промяната: Какво ще е новото лице на емблематичната сграда?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *