8 любими места около Докторската градина

0 коментара Сподели:
Докторски city walk

снимки: Етюд-и-те на София / Sketches of Sofia

Сгушени в карето от „Янко Сакъзов“ до „Васил Левски“, по „Оборище“ и „Шипка“ до Канала –

малките бижута по уличките около Докторски паметник в Докторската градина са истинските перли в короната на централна София. Тук кафето е най-ароматно, брънчът – най-апетитен, коктейлите – с най-пивки истории. Търсиш нещо за хапване? Място, на което да събереш най-верните на душата си хора или артистично кътче, нашепващо духа на стара София? Всичко най-любимо от нашата столица живее зад фасадите на аристократичните сгради около Докторски паметник. Показваме ти в следващите редове.

CACHÈ ATELIER

Кокетно сгушено на ул. „Проф. Асен Златаров“ 15, творческото пространство на любимите ни Cachè atelier очарова още с прекрачването на прага.

Тук светлата и креативна обстановка наднича от всеки ъгъл

и неслучайно това е интериорното студио, с което избират да работят както международни компании за техните офис сгради и пространства, така и ценители на интериорния и продуктов дизайн, архитектурата и функционалната и красива градска среда. Наричаме Cachè atelier визионери с нестихваща енергия, а ако дойдеш на място, ще се запознаеш с целия им прекрасен екип и ще разгледаш впечатляващите им проекти, предназначени за техните клиенти в София, Пловдив, Варна, Мадрид, Лос Анджелис, Дубай и различни кътчета по света. Ние определено смятаме, че тук изкуството царува, а както казват Мила Иванова и Цветомир Павлов, които са в основата на студиото – „Водени сме от любовта към своята работа и от идеята за перфектната комбинация между функция и естетика“. Потвърждаваме думите им и те съветваме да не ги пропускаш. 

ул. „Проф. Асен Златаров“ 15A
088 890 4102

LE PETIT QUCHÉ

На ъгъла на ул. „Оборище“ и ул. „Васил Априлов“ ни очаква изящното пространство на Le Petit Quché. От уникалната им селекция препоръчваме ароматизаторите и натуралната козметика от остров Елба, изработена на ръка, свещите, които не заменяме за други, разкошната им винена листа, зехтина, деликатесите, сладките, парфюмите Atelier Des Ors, чашите и подаръчните кутии. Le Petit Quché определено глези бохемската ни душа, а собствениците наричат предметите тук личен избор от неща с традиция, тероаривисококачество. 

ул. „Оборище“ 16
087 629 6075

LA BRANCHE

За галещо сетивата изживяване се доверяваме на обновения La Branche. Добре дошли са всички ценители, които искат страхотно кафе, обяд или изискана вечеря. Залагаме на космополитния им и завладяващ интериор, окъпаната в зеленина градина и отличната френска, италианска и испанска кухня.

ул. „Шипка“ 14
088 558 1758

МАГАЗИН ШИПКА

В магазин и студио „Шипка“ можеш да се погрижиш за себе си с най-добрия клас натурална козметика и холистични терапии за лице и тяло. Залагаме на продуктите им от цял свят, минералния грим и разкошните масажи. Не пропускай и козметичните био ателиета и консултации.

ул. „Проф. Асен Златаров“ 23
088 959 1122

LA PASTARIA

Пазим италианските бягства за пролетта, затова те водим директно в La Pastaria Shipka. Тук те очаква неповторима автентична храна, приготвена от главния им готвач от Тоскана Валерио Маландрино, а към нея добавяме селекцията им вина от цял свят. В La Pastaria храната е емоция! 

ул. „Проф. Асен Златаров“ 24
089 550 0606

TOM’S PLACE

Какво повече да искаме от единствения ирландски ресторант със собственик ирландец в София! Специалитети, ирландска музика, Guinness, fish&chips, страхотен брънч, изумителен йоркширски пудинг, Irish ribeye steak и какво ли още не. Тук празнуваме Деня на св. Патрик всеки ден.

ул. „Шейново“ 2
087 955 0103

MEDITERRANEO

Когато те разхождаме в района на Докторския паметник, не пропускаме Mediterraneo. Тук салонът и градината ни пренасят с разкошния си интериор в примамливото Средиземноморие, а гостоприемството на Умберто Росети, който стои зад мястото, ни доказват, че по-добри на кулинарната карта от италианците просто няма. На място те очаква класическа средиземноморска кухня, приготвена в домашен стил, като те съветваме да не пропускаш тяхното био меню, сочното барбекю, авторските предложения, пастата, ризотото и фамозните им десерти.

ул. „Оборище“ 9 Б
088 664 4402

RAFFY

Кога ако не сега, къде другаде ако не в Raffy Bar Gelato на ул. „Шипка“ 9? Тази локация на Raffy ни е изключително сантиментална, защото носи кокетния бохемски дух на района, а същевременно ни предлага всички техни специалитети, които толкова обичаме. Отбий се за страхотно и ароматно кафе, коктейл или любимите ни лимонади в слънчевата им градина. Достави си също радост за сетивата с легендарните им свежи салати с винаги пресни съставки, апетитни пици, разнообразни антипасти, меню закуски, паста, суши, бургери, тортили, изкушаващи плата сирена, десерти като по учебник и прецизна вино селекция.

Подсказваме ти, че точно в пролетния сезон Raffy имат и специално beach body меню,

което ще ти помогне да влезеш във впечатляваща форма за лятото с много вкусни предложения. Предпочитаме Raffy Bar Gelato на ул. „Шипка“ 9 и през лежерните ни уикенди, когато се наслаждаваме на вкусотиите им с приятели, след работа, както и за разточителни вечери, изпълнени с емоция и неподражаем вкус. Не ги пропускай – очакват те.

ул. „Шипка“ 9
089 784 7154

Ех, София: любовта, без която не можем.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *