YVA & Молец представят Chet Baker

0 коментара Сподели:

На 14-ти декември в Quartal предстои нещо много вълнуващо! YVA и МОЛЕЦ ще представят за първи път своята песен “Chet Baker” по едноименното стихотворение на Иван Ланджев – заповядайте в 19:30 ч., за да сте от първите, които ще имат възможността да чуят песента на живо, в изпълнение на YVA и МОЛЕЦ, както и поетично четене от автора на стихотворението Иван Ланджев!

Иван Ланджев е бил сценарист на сериали като “Под прикритие”, “Стъклен дом” и други, а много читатели го познават като есеист и публицист и следят статиите му в пресата. В момента е творчески директор в рекламна агенция, но не изоставя и преподаването.

Страстен меломан, свири на китара и пее, но признава, че предпочита да пише парчета за други хора.

През 2019-та получава най-високото отличие за поезия в България – “Орфеев венец” за стихосбирката си “Ти, непрестанна новина”. Най-знаковото и открояващото се стихотворение в нея е именно “Чет Бейкър”, за което той признавa, че е бил на косъм да премахне от ръкописа, защото му се е струвало “твърде лично”, за да бъде публикувано.  YVA вече го е чела, когато се записва в курса на Ланджев по творческо писане. Двамата се сприятеляват, заговарят не само за поезия, но и за музика – и така се стига до нейната идея да направи песен по “Чет Бейкър”. Авторът, макар и ревнив към думите си, се ентусиазира. Когато YVA кани и Молец да се включат в проекта като вокалисти, Иван, който им е фен, е във възторг – споделя, че излизането на песента по “Чет Бейкър” е сред най-важните му лични събития за годината и няма търпение да я слуша on repeat.

YVA е текстописец и певица, завършила художествената академия. Работила като модел и пътувала с професията си в Япония, Южна Кореа, Китай, Англия и Италия. В момента учи музикално продуциране в Саунд Нинджа академи. Освен че пише музиката на “Chet Baker” и е неин изпълнител, тя е и продуцент на клипа към песента – първата песен на български, която издава след албума си “Fish Tears” (2019 г.), който е изцяло на английски език. Специален гост-музикант на проекта е Михаил Йосифов, който свири прекрасните тромпети.  За заснемането на клипа кани не една, а две режисьорки да си колаборират. Ирина Иванова и Рая Руменова са момичетата зад красивата кино картина, а зад тях стои и цял страхотен екип от професионалисти (Gang 3000, B2Y), както и Сергей Йорданов, който е зад концепцията за костюмите, Жоро Петков, отговарящ за косите, и Елиза Попова за грима. Стоян Бозов е човекът зад аранжимента и цялостната музикална продукция. 

На 14-ти декември от 19:30 ч. ще се състои официалната премиера на видеото към песента “Chet Baker” в Quartal, съпроводена от поетично четене на Иван Ланджев, мини концерт на YVA и изпълнения на Молец. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *