International Melba Symposium

0 коментара Сподели:
International Melba Symposium

Щастливи сме, че съвсем на прага ни стъпи Sofia Design Week, а тази година фокус е мелбата, претрупана с всякакви богатства.

Фестивалът смесва различни перспективи за дизайна в разнообразни творчески активности – симпозиум с лекции, изложби, дискусии и класове.

За пета поредна година Международният симпозиум с лекции от водещи в своята област дизайнери съставлява ядрото на фестивала за дизайн МЕЛБА. В събота, на 5 ноември, от 11:00 ч. на живо в „Топлоцентрала“ или онлайн закупилите билети за лекциите, ще могат да научат от първа ръка актуалните тенденции в продуктовия, дигиталния и графичния дизайн, илюстрацията и визуалната комуникация.

В сайта на фестивала можеш да видиш повече информация, но няма как да пропуснем да ти разкажем за изложбата „Местна красота“, която ще бъде открита на 3 ноември в КО-ОП и ще съпътства симпозиума.

Превърналата се в традиционна изложба и тази година ще включи някои от забележимите проявления на дисциплината през проекти в различните сфери на дизайна. 9 български автора със своите творби и един куратор – Марина Драгомирова, Studio Furthermore, ще те разходят из случващото се на българската сцена.

Студио Furthermore разработва нови материали, вдъхновени от процесите протичащи в природата, които променят културните действителности. Студиото създава дизайнерски предмети от стъкло, керамика, метал и други материали, смесвайки различни занаяти и експериментални техники.

„Нашият дизайнерско процес често започва много преди формата на предмета, ние се интересуваме от проектирането на самия процес на изработка, а понякога дори и от проектирането на самите материалите.“ Проектите на Студио Furthermore могат да бъдат намерени в постоянните колекции на Музея за дизайн Vitra, Музея за приложни изкуства MAK във Виена и CID Grand Hornu в Белгия. През 2025 г. техният проект Moon Rock ще бъде изложен за постоянно на Луната с Moon gallery в сътрудничество с ЕКА (Европейската Космическа Агенция).

Определено заслужава да се види!

Билет за събитието те очаква тук.   Вариантите са онлайн и присъствено, за да избереш най-добрия вариант за теб.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *