80s Clash: раменете имат нужда от внимание

Един тренд, който навлиза с пълна сила

0 коментара Сподели:

За старт на годината се качваме в машината на времето и се връщаме в 80-те години на миналия век, за да си върнем на раменете големите сочни подплънки.

Jil Sander, Saint Laurent и Marques’ Almeida (и, разбира се, Balmain още преди няколко години – бел. ред.) са сред големите дизайнери, които ни накараха да осъзнаем, че раменете имат нужда от внимание, и наложиха променената структура в горната част на тялото ни като една от водещите тенденции през последните няколко сезона.

Те дадоха свобода на раменете, за да ни накарат да се чувстваме важни, уверени в себе си и, разбира се, много модерни, и заложиха на този елемент от облеклото, за да изваят буквално силуетите ни. Преувеличеният им обем създаде диско фурор, но същевременно ни донесе класическа строгост, непредсказуемост и вдъхновение в ежедневния аутфит.

От тази модна епоха си взехме още легингсите, диско мотивите върху дрехите, високата талия, но истината е, че най-впечатлени сме от големите подплънки. Издължени, космически, елегантни, понякога дискретни, но истинска свежа препратка към това, с което са блестели нашите майки. Удивително хармоничен момент от външния им вид, стига да знаеш как да го носиш.

Признаваме си, че подплънките са и доста рисков елемент в облеклото, но стига да го интерпретираш добре, е напълно възможно да го ползваш, без да изглеждаш така, сякаш отиваш на карнавал. Ето някои моментни вдъхновения…


Ето и още една модна история.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *