Вкуси от интернационалните ресторанти в града

Вкуси от интернационалните ресторанти в града

0 коментара Сподели:

Понеже не ни стигна лятото за всичко, си отваряме вратата към още авантюри. През септември тръгваме на околосветско кулинарно пътешествие из града и правим маршрут на ресторантите с интернационална кухня. За щастие София все повече прилича на големите европейски столици, в които можеш да срещнеш изключително разнообразие от националности и култури, и си е истински любопитно да се пуснем от изток на запад, за да се убедим за пореден път колко е колоритна.

Кулинарната ни разходка започва!

Bismarck
пн-нд: 09:00 – 22:00

Потопи се в интернационален вкус и огън за сетивата! Ако говорим за немска гастрономическа класика, веднага се сещаме за Bismarck – мястото с истинска и напълно автентична храна директно от Германия! В добре познатия street food спот ще откриеш много домашни рецепти на емблематични класики, пресни или печени вурстове, както и вкусни наденички. Всички са сервирани с апетитни гарнитури от хрупкави пържени картофки, пържен лук и питателни сосове.

Към това добавяме избор от над 150 бири, изстудени наливни класики и селекция качествени немски вина.

Не пропускай да опиташ месните деликатеси в комбинация с кисели краставички и нещо люто за разкош! Обстановката тук също е впечатляваща – може да похапваш седнал на готини зелени бъчви, да гледаш футболен мач, а от свежия им магазин да вземеш вкусотии за вкъщи – сирена, шунки, леберкез, шоколади и кафе. Истинският вкус на Германия те очаква в сърцето на София – в началото на ул. „Солунска“!

ул. „Солунска“ 3
0886 019 959

Umami
пн-пт: 10:00 – 24:00

Umami винаги са ни пренасяли в магията на Япония със страхотно обслужване, усет към детайла и впечатляващо авторско меню. Тук освен уютна атмосфера и разкошна японска градина те очакват и много нови изцяло техни суши предложения, апетитна сьомга, приготвена на японско барбекю и този авторски суши сет микс, който е абсолютният ни фаворит.

бул. „Джеймс Баучер“ 100
0884 804 040

Кохинор
пн-пт: 12:00 – 22:30

Индия е контраст, цвят и вкус. Тя може да те изгуби или изуми, но със сигурност и да те нахрани подобаващо вкусно. Индийският ресторант Кохинор ни радва с автентична индийска кухня, супер локация и страхотно обслужване, а нашият избор е този Бoмбай микс грил от печени меса на традиционна пещ тандур на дървени въглища в разкошна марината!

бул. „Гоце Делчев“ №67
0882 532 541

Hummus bar

„Повечето от проблемите по света могат да бъдат разрешени с чиния хубав хумус.“

С тази мантра и изкушаващи предложения ни посрещат усмихнатите лица тук. Не изпускай да опиташ фалафели, сгряваща душата шакшука и неустоими предложения от Близкия изток.

бул. „Черни връх“ 69
088 228 8045
ул. „Граф Игнатиев“ 46
088 920 2043

Такотека
пн-нд: 12:00 – 23:00

В Takoteka изпращат небцето ти на пътешествие със 100% царевични тортии. Фаворити са Birria и Carnitas такосите, а в комбинация със звездната Маргарита (с тамаринд, хибискус или люта чушка) преживяването е истинска гастрономическа експлозия. Нямаме търпение за новото им меню!

ул. „Цар Иван Шишман“ 22
088 822 2323

Adella
пн-нд: 7:30 – 23:00

Главният готвач умело жонглира с традиционната италианска кухня, превръщайки я в изкуство, поднесено с артистична фантазия. Всяка от рецептите на Габриеле е тайна, отлежавала с поколения, а Adella – единственият ресторант в България, член на Eccellenze Italiane.

ул. „Тинтява“ 15Г
088 505 0403

Кумбаре
пн-нд: 12:00 – 00:00

Изгубени в дълбините на средиземноморската кухня, откриваме своя пътеводител. Кумбаре ни отвежда директно в Гърция и ни подарява усещане за лекота. Майстор-готвачът ни посреща с редица пресни предложения – барбун, фагри, синегрида и пълнени бейби калмари с фета и критараки.

бул. „княгиня Мария Луиза“ №2
088 811 6111

888 Asian Cuisine
пн-нд: 11:00 – 00:00

Опитай звездата в менюто на азиатския кулинарен спот в София! Тартар 888 е приготвен от домашно маринована сьомга и съставки, които са запазена марка.

В ресторанта ще се насладиш на азиатската кухня сред неподправена обстановка и безупречно обслужване.

Поглези сетивата си с източни вкусове и разбери защо всяко посещение тук е вълнуващо.

бул. „Витоша“ 89Б, Grand Hotel Millennium
02 444 0888

JJ Murphy’s
пн-нд: 10:00 – 02:00

JJ Murphy‘s е онзи пъб на ул. „Кърниградска“, в който отиваме да утолим жаждата си за пътуване до Ирландия. В него можеш да опиташ пивки бири, да се потопиш в спортна емоция и да хапнеш вкусно. Този сезон избираме Овчарски пай и се пренасяме директно в страната на леприконите, където ухае на билки, а качественото месо се приготвя с щипка любов. Съветът ни е да не го пропускаш!

ул. „Кърниградска“ 6
0878 333 457

Не пропускай и някои от новите места в София, като RE Club.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *