Есенна премяна: пет стъпки към едно по-добро аз

Кои са начините ефектно да победите и този сезон - издаваме ги всичките

0 коментара Сподели:

Есента е противоречив период. От една страна, София е толкова красива, че просто не можем да ѝ се насладим, от друга, лятото ни липсва изключително много. Всичко това никак не помага за менящите се настроения в главата ни. Всеки има собствен начин за справяне със сезона на тъгите. Тук обаче сме компилирали няколко системи, които винаги водят до успех. Ако трябва да обобщим с две думи посланието, то е: по-доброто Аз, винаги се справя по-ефектно с изпитанията.

Ето кои са най-добрите лесни стъпки за емоционално развитие и есенно ново начало:

Чети повече книги, гледай по-малко екрани

Всички си го казваме, но малко от нас наистина го правят. Време е да оставиш лаптопа настрана, да изключиш телевизора, да махнеш нотификациите на телефона и да оставиш съзнанието ти да се изгуби сред магическия свят на буквите. Все пак кога иначе ще отметнеш дългия списък със заглавия, които чакат ли чакат да ги започнеш? За разлика от социалните мрежи и сериалите, четенето в действителност успокоява и има терапевтичен ефект. Дозата знание от книгите пък идва като специален бонус.

Започни да спортуваш – за себе си, а не за другите

Някои неща са по-лесни за казване, отколкото за правене. Всички съвети, свързани с ядене и трениране, се нареждат в тази графа. Истината боли, но е доказана: има само един начин да се почувстваш генерално по-добре и той е спортът в комбинация с правилно хранене. Не е нужно да започнеш тренировки като за олимпиада, нито пък да минеш на диета от две зрънца жито на ден.

Намери физическото занимание, което те прави щастлив, не се тъпчи с боклуци, и останалото ще се получи от само себе си.

Осинови си домашен любимец

Когато имаш нужда от топлина и любов, най-сигурният начин ги да получиш е, като първо дадеш. Най-ефективно смисъла в живота запълват грижите за домашен любимец, особено ако е от типа, изискващ разходки навън. Липсата на време и новите приятни задължения също така ще те вкарат в едно перманентно добро настроение. Не на последно място спасяваш един живот, така че добрата карма неизбежно ще те застигне.

Смени работата си/вложи в личностно развитие

Есента е време за личностно и професионално развитие. Все пак колкото по-студено става навън, толкова повече време прекарваме у дома. А ако нещо научихме по време на пандемията, това е, че бездействието е престъпление към личността.

Време е да се развием, да станем по-полезни на себе си.

Запиши курс за личностно усъвършенстване и придобиване на нови професионални умения в различни бизнес сектори. Или си подари нови знания в забавни дисциплини като готвене, рисуване и даже хип-хоп танци.

Обичай се

Няма нищо по-ценно от това да станеш сутрин, да се потупаш по рамото и да си кажеш – „Добра работа, приятел!“. Ако не си го правил до сега, повярвай ни – започни от днес. Новият сезон е супер време да се оцениш, да започнеш да се хвалиш, да си дадеш увереност, да се обичаш и да не забравяш, че всичко едва сега започва!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *