Есенна премяна: 7 стъпки към едно по-добро аз

Кои са начините ефектно да победите и този сезон

0 коментара Сподели:

Есента е противоречив период. От една страна, София е толкова красива, че просто не можем да ѝ се насладим, от друга, лятото ни липсва изключително много. Всичко това никак не помага за менящите се настроения в главата ни. Тази година изпитанията, пред които е изправен светът, продължават, така че се задава даже една идея по-тежка есен от типичните. Всеки има собствен начин за справяне със сезона на тъгите. Тук обаче сме компилирали няколко системи, които винаги водят до успех. Ако трябва да обобщим с две думи посланието, то е: по-доброто Аз, винаги се справя по-ефектно с изпитанията.

Ето кои са най-добрите лесни стъпки за емоционално развитие:

Чети повече книги, гледай по-малко екрани

Всички си го казваме, но малко от нас наистина го правят. Време е да оставиш лаптопа настрана, да изключиш телевизора, да махнеш нотификациите на телефона и да оставиш съзнанието ти да се изгуби сред магическия свят на буквите. Все пак кога иначе ще отметнеш дългия списък със заглавия, които чакат ли чакат да ги започнеш? За разлика от социалните мрежи и сериалите, четенето в действителност успокоява и има терапевтичен ефект. Дозата знание от книгите пък идва като специален бонус.

Започни да спортуваш, храни се здравословно

Някои неща са по-лесни за казване, отколкото за правене. Всички съвети, свързани с ядене и трениране, се нареждат в тази графа. Истината боли, но е доказана: има само един начин да се почувстваш генерално по-добре и той е спортът в комбинация с правилно хранене. Не е нужно да започнеш тренировки като за олимпиада, нито пък да минеш на диета от две зрънца жито на ден.

Намери физическото занимание, което те прави щастлив, не се тъпчи с боклуци, и останалото ще се получи от само себе си.

Осинови си домашен любимец

Когато имаш нужда от топлина и любов, най-сигурният начин ги да получиш е, като първо дадеш. Най-ефективно смисъла в живота запълват грижите за домашен любимец, особено ако е от типа, изискващ разходки навън. Липсата на време и новите приятни задължения също така ще те вкарат в едно перманентно добро настроение. Не на последно място спасяваш един живот, така че добрата карма неизбежно ще те застигне.

Смени работата

Нищо не променя живота към по-добро от това да работиш правилното нещо в правилната среда – ето защо ти предлагаме да обмислиш възможността за работа в технологична компания като PokerStars. Компанията е сред най-предпочитаните работодатели в България със своите конкурентни условия и модерна работна среда. Току-виж мечтаната работа като условия, колеги и възможност за развитие е по-близо, отколкото предполагаш. Провери още сега ето тук!

Освежи дома, така де – офиса

Изключително важно е домът да бъде уютен, практичен и удобен, особено през есента. Ако го ползваш за домашен офис пък – съвсем. Всичко трябва да е наредено според фън шуй: удобно бюро, офис стол, лампа и практичен интериорен дизайн.

Как обаче да стане това с магическа пръчка? Един от многото бенефити, които PokerStars предлага, е отпускане на сума за офис обзавеждане, покриваща всичко в този списък. Служителите на компанията могат да префасонират хоум офиса както намерят за добре – спрямо своя вкус, настоящите мебели и интериорен стил. Крайната цел е максимално ниво на комфорт и здравословна среда за работа от дома.

Усъвършенствай се в посока по избор

Есента е време за личностно и професионално развитие. Все пак колкото по-студено става навън, толкова повече време прекарваме у дома. А ако нещо научихме по време на пандемията, това е, че бездействието е престъпление към личността.

Време е да се развием, да станем по-полезни на себе си.

Затова и PokerStars предоставя безплатна и неограничена възможност за служителите да се запишат на онлайн курсове със сертификация в международната платформа Udemy. Там разполагаш с избор между 155 000 курса за професионално, личностно усъвършенстване и придобиване на нови професионални умения в различни бизнес сектори. Има и забавни дисциплини като готвене, рисуване и даже хип-хоп танци.

Стартирай ново хоби или преоткрий някое старо

Хобитата са чиста проба удоволствие – те ни провокират за преживявания, помагат ни да срещнем нови и вълнуващи приятели, дават ни поле за експерименти. Добрата новина: PokerStars отпуска годишна сума на своите служители за техни персонални интереси, както и за умения, които искат да развият. Всеки служител сам избира къде да изразходва сумата: дали да е за парапланеризъм, курсове за коктейли или учене на италиански език.

Точно така – някой е готов да ти плаща, за да се забавляваш!

В този ред на мисли: Радина – задай ѝ въпрос, за да ти помогне да играеш
Бодра смяна: Александра Устамитева
Всички на борда: Василий Есютин

Виж още: Белите платна на соца: нови изкуства върху стари паметници

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *