5 езика, които ще ти помогнат да си намериш добра работа

Езикът е най-силното оръжие в борбата към успеха

0 коментара Сподели:

Да владееш чужд език е умение, което винаги ти гарантира несравнимо преимущество  на пазара на труда. Особено ако въпросният език е различен от английски, който вече всички приемат за даденост. Тази статия е базирана на актуални позиции, предлагани от един изключително желан работодател – Accenture. Това е компания с офиси в 200 града и 50 страни, както и над половин милион служители по целия свят. В България екипът на едно от двете ѝ звена – Оперативен център на Аксенчър наброява 500 души и има амбиции за сериозно разрастване. Много важно допълнение – ежедневието в  Оперативния център на Аксенчър се характеризира със стандартно работно време, липса на нощни смени и спокойствие, обезпечено от малкия брой телефонни разговори с клиенти, за сметка на времето за анализиране и взимане на решения, както и преобладаващата комуникация по имейл. Служителите на компанията ползват редица социални придобивки, характерни най-вече за IT сектора. Можете да станете част от Оперативния Център на Аксенчър още сега – за целта ви трябва най-вече желание за работа и добри познания по някой от следните езици.

Ето кои езици помагат за намиране на нова и вълнуваща работа:

Немски

В световен план немският не се класира даже в топ 10 на най-говоримите езици,

защото го използват „едва“ 132 милиона души.

Истината е обаче, че това са правилните 132 милиона души, позиционирани във важни държави като Германия, Австрия и Швейцария. Немският език също така е основата на английския, шведския, нидерландския и дори африканския. С други думи, е чудесен за първи език, защото гарантирано отваря врати във всички сектори, особено в сферата на оперативните услуги, върху които се фокусира и Оперативния център на Аксенчър.

Френски

Има езици, чиято значимост не може да бъде предадена със суха статистика, и френският определено е един от тях. На теория той се говори от 77 милиона души, или малко над 1% от населението на света. Но пък владеенето на френски език позволява да се докоснете в оригинал до 99% от най-изящните произведения на изкуството, без значение дали става дума за кино или литература.

Също така, френският е сред най-търсените езици в Оперативния център на Аксенчър.

Италиански

Каква велика година за Италия само – за първи път в историята една и съща нация печели в една и съща година Европейско първенство по футбол и Евровизия. Италианският език не е сред най-масовите – урду, тамилски и явански например са много по-говорени от него.

Въпреки това, езикът на Бокачо, Алигиери и Макиавели дава едно съвсем различно усещане за света и достъп до най-вълнуващите творения на цивилизацията –

с други думи, всичко италианско – от кухня през дизайн до архитектура. Владеенето на италиански също отваря врати за успешна кариера в Оперативния център на Аксенчър.

Нидерландски

Държавата Нидерландия все още обърква света с правилния начин да бъде наричана – Холандия е неточно наименование, защото е само една от историческите области в страната. Едно обаче е ясно:

напук на слуховете, нидерландският език не е сред най-трудните на света.

Даже е сравнително лесен за овладяване, ако имаш познания по немски и английски, понеже се усеща като смесица от двата. Е, има и специфики като de-тата и het-тата, които се учат наизуст, но няма как да го усвоиш, без да положиш известни усилия. Веднъж овладян обаче, нидерландският те класира високо при кандидатстване за работа в Оперативния център на Аксенчър.

Гръцки

Гръцкият език е най-старият в този списък, с над 3400 години документирана писменост. Приносът на гърците при полагане на основите на всички модерни науки е безспорен – от математика през химия, астрономия, архитектура и литература, почти няма сфера на западната цивилизация, в която Древна Елада да не е дала своя принос.

Езикът на Сократ, Платон и Аристотел до ден днешен е сред най-важните инвестиции в бъдеща кариера, които можеш да направиш.

И не, да слагаш „-дзики“ и „-цаки“ зад българските корени на думата не е говорене на гръцки. Ако положиш усилието да овладееш този език, то  тъкмо за теб са и  свободните позиции в Оперативния център на Аксенчър.

Ако вече владееш немски, френски, италиански, нидерландски или гръцки език, Оперативният център на Аксенчър ти предлага възможности за (следваща) кариерна стъпка в две направления, които няма как да не ти допаднат:

• Експерт оценка на застрахователни щети.

Позицията отговаря за цялостната обработка на застрахователни щети – от първия контакт след настъпване на застрахователното събитие до финалното разрешаване на случая. Дава възможност за прилагане на аналитично и критично мислене, както и комуникационни умения. Не се изисква предишен застрахователен опит, тъй като компанията предоставя интензивни вътрешни обучения със средна продължителност 2 месеца, чрез които ти осигурява пълния набор от знания и умения, които ще ти бъдат необходими. Работата е подходяща и за кандидати с малък или без трудов опит.

• Администратор обработка на полици

Позицията е с фокус върху административни дейности и не включва директна комуникация с клиенти, но изисква ежедневна писмена кореспонденция относно обработването на застрахователни полици. Отговаря за разнообразен набор от процеси, свързани с различни застрахователни продукти (имуществено, автомобилно, транспортно, финансово застраховане). Отново не се изисква предишен застрахователен опит, тъй като компанията осигурява интензивни вътрешни обучения за изграждане на профила на своите бъдещи застрахователни експерти. И тази възможност е подходяща и за кандидати с малък или без трудов опит.

Повече информация за свободните позиции сред екипите на Оперативния център на Аксенчър ще откриеш тук.

Ако си настроен с любов към Италия, тук те запознаваме с различните видове паста

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *