Мила Михова: Всичко е невъзможно, докато не стане корица на книга

Бърз блиц с един талант в много измерения

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Оперната певица Мила Михова ни е любима по ред причини. Притежава изключителен глас, има и вкус към живота. Срещаме я често по култовите събития на софийска територия, из нашумелите клубове и готините партита. С две думи – от нашите е. След голямото окуражаване от страна както на последователите ѝ във фейсбук, така и на близки приятели, тя най-накрая ще публикува собствена книга. #НеМожеДаБъде!

Да, книгата се казва "НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ" и събира 19 нейни кратки хумористични разкази, които дават заявка да ни просълзят.

Издадена от Пощенска кутия за приказки, които, запитани по този повод, споделиха следното:

„Това не е просто книга. Това е бракосъчетание между еднорог, русалка, котка и касетофон. Това е ВСЕЛЕНСКА ХРУМКА, ОПЕРА НА БИТОВАТА КОНФЕТА. Това е книга хореограф. Бионсе Караджова е там – дори само това е достатъчно. Ако имаше Икар за фюжън литература, тази книга щеше да е номинирана, да спечели, да го води това шоу и да си връчи наградата.“

Ако не познаваш Мила от социалните мрежи (голям пропуск!), трябва да знаеш, че там тя оцветява фийда ни всекидневно с всички невероятности, които ѝ се случват. Понякога ни разсмива със сарказъм, кратък обзор на случващото се около нас в политическата и градската среда, друг път с някоя лична неволя.

Прибавя цветен щрих с кулинарните си вдъхновения, рошави персийски котки и остроумни мемета.

Хванахме я в пристъп на смях и ѝ зададохме 7 блиц въпроса, виж какво ни отговори на редовете долу:

Мила, “не може да бъде”! Най-накрая ще видим твоя книга. Сподели как се реши в крайна сметка?

Гергана Турийска ме държа вързана в едно мазе, докато не се съглася. Мазето беше отоплено и с меко осветление, но ме измъчваха, като редуваха коледния албум на Марая Кери и песенния цикъл “Зимен път” на Шуберт. Друго мъчение беше, че ми вливаха мусака венозно. Трябваше да се спася някак, затова накрая приех. 

Еднорози, русалки… кое друго е невъзможно?

Всичко е невъзможно, докато не стане корица на книга, после трябва да го приемем, защото е там – черно на бяло.

Малко като продажбата на ЧЕЗ.

Доста хора те познават и от социалните мрежи, дай ни сега един статус специално за тях.

Понеделник, 26.02. 2018 (сняг до колене, а ний жънем ли жънем): “Това навън трябва да го обявят за време, в което хората официално да са задължени само да лежат под и върху други хора.”

Пееш ли на котките?

Да, повечето са ми фенове, само Мистър Дарси напуска демонстративно стаята. Според мен не разбира от изкуство.

Освен операта, Италия, добрата храна и стилните дрехи кое друго ти е страст?

Горе-долу с това се изчерпват. Другата ми страст е да съм център на вниманието, но това е тайна, няма да го казваме.

Едно парче на Дейвид Бауи?

Всички парчета на Дейвид Бауи. В момента звучи Modern love.

Какво ни очаква на 8 март в София Лайв Клуб?

Трудно е да е се каже, това е като прогнозата за времето, а времето (както казва проф. Донев) не едно и две неща. В най-общи линии ще отворим вариететно-спиритически портал между подлеза на НДК и астрала. Ще имаме и танцов пърформънс, изпълнен от мъже, обучавани в Москва, Джулиърд и базите на морските тюлени на САЩ. Имаме и едно момче от Асеновград.

 (Всъщност… бел.ред.) за събитието:

Премиерата е на 8 март от 19:00 часа в Sofia Live club, където вечерта ще продължи с концерт на любимия на всички дами Орлин Павлов. Разкази от книгата ще представят Мария Силвестър, Александър Сано, Дарина Такова, Константин Лунгов, Ники Станоев, Димитър Калбуров и Лилия Гелева.

Част от приходите от събитието ще бъдат дарени за социалния фонд на Съюза на артистите в България, предвиден за лечението на артисти в нужда.

Събитието е тук.

Билети можеш да намериш тук.

Ето и едно интервю с Мартин Михайлов.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *