3 яки идеи за яки ретро подаръци

Какво да вземеш за едно готино дете на 90-те

0 коментара Сподели:

Позната ни е тази мъка – вечното чудене „Какво да вземем за подарък?“. Напоследък е все по-трудно от всякога да измислиш нещо интересно, за да не се появяваш на партито с празни ръце. Ретро е новото яко, така че всеки от подаръците по-долу ще накара едно истинско дете на 90-те да подскача от щастие. При това на доста конкурентна цена, с елементарно усилие.

Ето няколко яки идеи за ретро подаръци:

Електронна игра

Помните руските игри с гръмко име Электроника ИМ-02, нали? Съществуват няколко разновидности с кодови названия Готвача, Октопода и Мачлето, но класиката на класиките си остава тази с култовите герои от детското „Ну, погоди“. Вътре вълкът лови яйца, които зайчето пуска да се търкалят. Големи мъже ще плачат от радост на подобен подарък.

Уокмен

Помните ли онези огромни кутии с размер на тухла, в които се пъхаха касетки за слушане, а батериите караха максимум по няколко часа? Това е уокмен. Ако искате да предизвикате носталгия или еуфория (в зависимост от поколението) – велик подарък. Особено в комбинация с

няколко албума от любимата банда на човека, с ролки и кутийки, разбира се.

На истинския уокмен трябва да пише stereo, а на оригиналните касетки – Unison. Разбирачите ще потвърдят.

Фотоапарат с лента

Страхотно е, че всички имаме камери в телефона си, но нищо не може да се сравни по усещане със снимането на лента. Най-малкото, че не си сигурен какво точно е запечатал кадърът, докато не проявиш заснетото филмче във фотото. Също така, когато знаеш, че всяко щракване струва пари, някак си е различно. Най-приятни за подарък са фотоапаратите марка Skina, като не забравяйте да си оставите пари за лента и батерии за светкавицата.

Така е – аналогова технология, всичко е сложно, но пък толкова забавно.

Предизвикателството, в което да се включиш, за да подкрепиш кауза

Пусни се в TikTok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *