10 неща, които да не правиш в Бургас

Навсякъде предлагат нарязан хляб, само в Бургас хлябът е нацепен

0 коментара Сподели:

Бургас е сериозен, важен и културно-исторически град, при това не само заради своите батки. Това е най-големият град в Югоизтока и със своето землище от сума ти километри – вторият по площ град в България. Освен в сферата на рапа и прочие култури Бургас е стопански, транспортен, управленски, туристически и просветен център с национално и световно значение. До Бургас се намират най-голямата в Югоизточна Европа химическа и нефтена рафинерия, международно летище със значителна натовареност и най-голямото пристанище в страната. Има и доста беемвета.

Ако искаш да си тръгнеш от Бургас така, както си дошъл (на два крака и със зъби), никога не прави нищо от списъка по-долу:

Недей да не носиш анцуг

Основна тактика за оцеляване в Бургас е да се сливаш с местните максимално. В природата това се нарича мимикрия, в Бургас „да се правиш на вървежен/оборотен“. Анцугът е единствената възможна дреха, задължително с три ленти – оригинална реплика. Това непременно в комбо с тениска размер две букви по-малък от реалния ти, почти без ръкав – да се виждат татуси и бицари. Чантичката тип диагоналка е задължителен детайл, също и часовникът с размер на водомер.

Недей да не караш кола

В Бургас пеша ходят само най-големите балачунги, а по рейсове се возят единствено туристи, студенти и чужденци – все застрашени от пребиване видове. Баварецът е адидасът на колите, особено тройка и петица, задължително със затъмнени стъкла.

Приемливи компромис е мерцедес очиларка, а ако се замогнеш –

демонстрираш статус с мерджан тип мечок или осмица, от старите. В Бургас е въпрос на чест да се кара без колан, а паркирането е гъзарско само и единствено ако се извърши на пешеходна пътека, инвалидно място или напречно в глуха улица.

Не се прави на батка

В Бургас има два типа мъже – батки и шматки. Батките подушват другите батки, фиксират ги с лазерен поглед иззад черните очила и веднага ги класифицират по батка левъл с проблесване на стотици коефиценти в главата, точно като терминатор. Ако си шматка, който се прави на батка, не е изключено да ядеш повече бой отколкото, ако си обикновена заблудена шматка, на която често ѝ се разминава само с няколко шамара. Агресията е форма на общуване – Бургас е град, в който даже плочките пред дискотеката бият.

Недей да ходиш в определени квартали

Основен поминък на Бургас е туризмът, така че шансът да те набият, нагрубят или наръгат по Главната е минимален.

Ако не си го просиш, разбира се. Не е такъв случаят обаче, ако решиш да посетиш екзотични локации като кварталите Сарафово, Изгрев, Зорница и Славейков.Шансовете за оцеляване се стопяват, колкото по-близо до Меден рудник приближаваш. Гледали сме видеото на Стоян Колев срещу климатика – знаем какво се случва там.

Недей да ходиш в Солниците

Който и по какъвто повод да те покани на разходка към Солниците, учтиво отклони това призоваване, като симулираш предварително насрочена среща, работен ангажимент или забравен на 7 котлон. Естествено това важи единствено за случаите, когато в предложението няма намесена ножка или друго хладно оръжие.

Каквото и да видиш – не се впечатлявай

Ако станеш свидетел на пребиване или наръгване, постарай се да не изглеждаш никак изненадан – това ще те издаде като не-местен и моментално ще постави мишена на гърба ти. Всеки бургазлия е ставал свидетел на толкова много кървави екшън сцени, че отдавна е изгубил бройката им, както и възможността да изпита впечатляване.

Кот такоа, брат.

Не ходи на дискотека

Да посещаваш клубове в Бургас е проява на суисиден импулс и слабо желание за живот. Дискотеките могат да се определят като боксов ринг, клетката на кеча и дори даже гробница. Ако имаш неизбежна наложеност да посетиш нощно заведение, поне се постарай да бъдеш издържан в официално облекло: анцуг от две части – горница и долница. Също така избягвай контакт с очи, прави път на всички, маневрирай без резки движения, не вдигай глава, комуникирай без разговори и изчезвай, ако е все още възможно. В Бургас при ходене на дискотека винаги е добра идея да си носиш комплект с превързочни материали.

Недей да питаш какво е „лек“

Това е основното обръщение в Бургас, което се използва както следва: „Къде си уе, лек, ай да ходим на зала“. Така се захожда към всяко лице от мъжки пол, без значение от възрастта. По-често звучи като „льек“, а множественото число е „леци“. Докато ти говорят на лек, всичко е наред. И да, в Бургас всички са леки – даже и тези с тегло 100–150 кила.

Недей да бъдеш шматка или миндил

Йерархията на силите в хранителната пирамида на Бургас е както следва: батка > стафър > шматка > миндил. Батката е като лъва в саваната – бие всички наред. Стафърът е нещо като хиена, означава наркозависим и не е позиция на положение в обществото. Шматката бива бит, а в случай, че е миндил – даже по-лошо. Красиво момиче е тупалка, винаги натокана и облякана, а най-лачените кифли са удостоени с честта да бъдат „фолк точилка“. Също така общоприети определения за дама са мастия, кочур, батал и конски сурат.

Недей да бъдеш от Варна и София

Българската традиция може да повелява посрещане с хляб и сол, но в Бургас те посрещат с лев и десен. Особено, ако си от Варна.

Решението е просто – не бъди от Варна.

Също така коли със софийска регистрация нерядко стават обект на агресия и получават оптичен тунинг със селскостопански пособия. Важен съвет: най-много трябва да се внимава с бургарски батки, които в дискотеката поръчват само чаша с лед – те са излезнали с цел кръвопролитие. Отбягвайте подобни индивиди с цената на живота си.

Има неща, които не трябва да правиш и в София.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *