Екатерина Лашова: модерният градски занаятчия

0 коментара Сподели:

Нарича себе си тесен специалист, защото следва само и единствено керамика, но в три европейски университета. Започва в Художествената академия в София, след това в Брюксел и накрая в Париж, откъдето се прибира с диплома за Майстор керамик.

Укротител на глината, който има интересни хрумвания

и заедно с екипа създават „малките неща, които са за най-милите ни моменти през деня – чаши и чинии“. Чистотата на нейното сърце свети във всяко нейно произведение и стига да имаш вибрации, за да усетиш и да уловиш вдъхновението ѝ, ще се заредиш с нейната емоция, защото Екатерина обича семейството си, работата си, екипа си и приятелите си. Тя обича живота и това си личи!

Пещта

Започнах да правя чаши, защото вече имах афинитет към тях, а и заради първата ми пещ – беше твърде малка. Тази, която имам сега, е немска и ми е подарък от татко.

Четката

За да бъде една чаша автентична, е важна нейната история, защото винаги има история. Нищо не се ражда просто така. Винаги има корен, зародиш и причина. А техниките в керамиката са безброй и може да се направят големи чудеса. Най-любимата ми четка е от Италия – с дълга дръжка и естествен косъм. 

Грънчарското колело на късмета

Колелото има сантиментална стойност за мен. То е една от първите ми придобивки в първото ми ателие, което беше в задния двор на родната ми къща в Симеоново. Сега вече сме в кв. Дървеница, където сме много добре устроени спрямо всичките ни етапи в работата, и то си е с мен.

Срещаме те с един майстор сладкар

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *