5(00) мига от Джоузеф Гордън-Левит

0 коментара Сподели:

Като глътка свеж въздух в морето от тийн актьори, пропилели младините си в опадащата част на Холивуд, Джоузеф Гордън-Левит успява да остане на правилния бряг.

Въпреки ролята си в един от най-нашумелите ситкоми по това време „На гости на третата планета“, не се оказва лоялен посетител на таблоидните страници. Роден е през 1981 и е само на 15, когато влиза в ролята на Томи Соломон. Първата лента с негово участие е Dark Shadows. Там играе очарователно малко дете, а прическата му преминава през невероятна метаморфоза до днешни дни.

Деветдесетте за него са изключително успешно време.

Освен в „На гости на третата планета“ се снима в драмата на Робърт Редфорд  A River Runs Through It и в един от най-емблематичните филми на десетилетието – 10 Things I Hate About You. Там, застанали един до друг, Хийт Леджър и Джоузеф Гордън-Левит завладяват с чаровните си трапчинки.

С началото на новото хилядолетие и след няколко години в Колумбийския университет, младият актьор излиза от рамката на комедийни телевизионни роли и с гръм и трясък влиза в малки, но значими продукции. През 2009 получава първия си Златен глобус за 500 Days of Summer, където е абсолютно брилянтен в ролята си на безумно влюбен архитект, редом до Зоуи Дешанел.

От готическата драма по NBC до днес Джоузеф Гордън-Левит има над 80 роли. Има редица филмови награди, а през 2016 получи и приз от ACLU за постиженията му в борбата със свободата на словото, подкрепата към жените, гражданските права и либералните норми из Америка.

 Ето пет от превъплъщенията му, благодарение на които се превръща в любимец на поколението:

10 Things I Hate About You

500 Days of Summer

Inception

The Dark Knight Rises

The Trial of the Chicago 7

Ако си падаш по сериали, тук са хайлайтите ни от последната седмица

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *