Защо Мария Бакалова заслужава и Златен глобус, и Оскар

Първата българка в историята с номинация вече е факт

0 коментара Сподели:

Никой никога не си е представял, че име, завършващо на „ова“, ще бъде в списъка с номинациите за 78-те награди „Златен Глобус“. Като добавим фактът, че това е млада актриса, доскоро напълно непозната извън средите, а ролята ѝ е във втората серия на Borat, нещата съвсем отиват към научната фантастика. И въпреки това, номинацията е факт – след като получи похвала във всички ревюта за изпълнението си като Тутар Сагдиев, Мария Бакалова е претендент в категорията за най-добра актриса във филм, раздел мюзикъл или комедия.

Това, което повечето хора извън бизнеса не осъзнават, е колко точно сложна и изискваща отдаденост роля е това.

Да се преструваш на дъщерята на Борат 24 часа на ден, 7 дни в седмицата, в продължение на близо година не звучи никак лека задача, нали?

За капак Мария Бакалова даже не е можела да се оплаче на близки и родители, защото строг договор го забранявал.

Повечето актьори излизат от роля в края на снимачния ден и се налага да са достатъчно добри, за да заблудят въображаемата публика пред екрана.

Мария Бакалова се е налагало да импровизира органично пред подозрителни хора във враждебна среда, като през цялото време да не спира да бъде забавна.

В тази връзка нейното участие във филма не е минало просто като роля, а по-скоро е напомняло внедряване на ченге под прикритие в опасен престъпен картел. И като стана дума за сили на реда, в най-запомнящата сцена на филма нашето момиче успява умело да подхлъзне бившия прокурор и кмет на Ню Йорк Руди Джулиани – толкова естествена е актьорската ѝ игра.

Наградите „Златен глобус“ са познати още като „пътят към Оскарите“, така че стискаме палци двойно: от една страна Мария Бакалова да получи така заслужената статуетка и признание за успеха си, от друга –

следващата стъпка да е номинация за най-високото отличие в актьорския свят, а именно награда на „Академията“.

Тук са сериалите, на които обръщаме внимание тази седмица. 

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *