Може ли един смартфон да те накара да мечтаеш?

Дизайн, функционалност, иновации – искаш да избягаш надалеч, за да изпробваш всичко в новия Galaxy S21 от Samsung

0 коментара Сподели:

Трябва да е било малко преди изгрев, когато гледката от Испанските стълби разкри Рим на фотокартичка пред очите ми. Още само 5 минути, казвам си и стискам клепачи, въпреки че мелодиите на събуждащия се град се разкъсват от бръмченето на аларма. Какво е това и защо не съм в София? О, не!

Събуждам се в шок, срещата в Zoom започва само след 20 минути, а днес има толкова много задачи.

На нощното шкафче до главата ми новият Samsung Galaxy S21 се е събудил поне преди 3 snooze-вания. Дойде в цветове, които само небето над Рим познава и няколко гръцки плажа, на които ми се иска да съм го имала, за да запечатам завинаги люляковите облаци, плуващи в необятноста на безкрайно море. Прекалено романтично, ще кажете, но този телефон пристигна в „загадъчно лилаво“, нямам право да го сравня с нищо друго освен с отиващия си ден (и може би един теменужен коктейл, който пих веднъж в самия център на София). Още съм на закуската, а вече изпадам в сантименталности… Няма как да е иначе – серията Samsung Galaxy S21 предизвиква мечти, защото всеки цвят е асоциация на бленувано пътешествие. Освен в загадъчно лилаво, в зависимост от избрания модел, можете да държите мечти в загадъчно сребърно и черно или да изразите смелите си идеи с шикозното розово, класическо сиво или бяло.

Всичко това, без изобщо да става дума за начина, по който дизайнът съчетава системата от камери и която идеално пасва в металната рамка на устройството, за да го направи още по-елегантно. Още един бонус за удоволствие на петото сетиво – всяко устройство е с матово покритие на гърба за по-изтънчен външен вид и приятно усещане при допир. 6,2-инчовият Galaxy S21 пък се оказва перфектен за мен и

без да зная дали е съобразен с анатомията на дамската длан, съм сигурна, че всяка би боравила без затруднения с него.

Бързата проверка на задачите, които в края на предния ден съм запазила в Notes, е удоволствие за всеки, по някакъв начин обвързан с писането. Тук вмятам, че ако вземете Ultra варианта на S21, ще можете да работите по екрана и с SPen, което доскоро беше запазена привилегия са притежателите на смартфони от серията Galaxy Note. Ок, вероятно никой не си купува телефон заради бележките и възможността да работи с имейла си от него, но пръстите ми сами се плъзгат по AMOLED 2X Инфинити-O дисплея на S21 и скролването определено не е единственото нещо, което се случва с лекота. И да, Galaxy S21 няма да направи задачите по-малко, но определено прави влизането в имейла и създаването на още бележки to-do по-приятно. Бонус: докато го правиш, не спираш да мислиш за всички златни снимки, които ще направиш по залез, когато идва и краят на работния ден. Но за камерата след малко – ако веднага започна да пиша за нея, ще изпусна конферентния разговор, за който и без това закъснявам. Само една бърза снимка с опцията за храна – обожавам кисело мляко с плодове за закуска, снимано така, вече си заслужава да го кача и в Инстаграм!

Да работиш от къщи и още повече – да присъстваш в разговори, когато и останалите обитатели на дома ти присъстват в собствените си срещи, е истинско предизвикателство, за което изобщо не се бяхме замисляли преди 2020-а да ни изненада. Ето защо намирам интелигентното шумоизолиране ANC на Galaxy Buds Pro за изключително полезно, още повече когато пералнята работи на заден фон. Като човек, който започва да говори за любимите си градове само при асоциация с цвета на телефон, за разходките си навън предпочитам да присъствам в градския шум, така че превключвам режима за шумопотискане. А като човек, който е губил ключовете за апартамента си поне пет пъти, нямах търпение да изпробвам функцията Smart Things Find, с която намираш съвместими Galaxy устройства – звукова индикация от търсеното устройство, когато си онлайн, и история за последната локация, на която си го използвал, когато вече не са свързани към телефона. Работи!

Една котка притичва по покрива на отсрещната сграда точно когато си мисля, че вече е време за обяд.

Всъщност с писана ни дели един вътрешен двор, в центъра на който от 50 години расте „фиданка“, училище, улица, тротоар и няколко дървета –  почти толкова далече, колкото в спомените ми изглежда онзи следобед, когато „кръстих“ Кавала „Градът на котките“ – никога досега не съм била заобиколена от чак толкова много мъркащи четириноги.

Оставям спомените настрана, а моментът се превръща в идеален, за да изпробвам 30-кратното цифрово увеличение, което се оказва по-впечатляващо, отколкото очаквах, и напълно отговаря на наименованието си Space Zoom.

Веднъж влезли в океана Camera, няма измъкване, затова съвет: при първа среща с който и да е от представителите на семейството Galaxy S21 – S21 Ultra, S21+ или S21, не започвайте да „разцъквате“ камерата в работно време. Когато мениджърът ми се обади, защото не отговарям на съобщенията си прекалено дълго, трябваше да кажа, че вече пиша този текст, за да оправдая отсъствието си (insert guilty emoji here). 64 MP разделителна способност е великолепна, но истински впечатляващи при S21 са функциите за видео и тук дори не говоря за възможността за 8К видео заснемане.

Не ми беше необходимо много, за да се убедя, че зад всеки добър Tik Tok акаунт стои един Galaxy S21.

Функциите са изключително полезни не само за потребителите, използващи социални мрежи за лично удоволствие или като хоби, но и за всеки, който поддържа, развива или създава съдържание за тях професионално. Така например при следващия си Reels не пропускайте Single Take – функция фаворит, при която само с едно заснемане получаваш цял албум снимки и видеа, готови за споделяне, защото вече са обработени от личния ти видеоредактор, и то без да си мръднеш пръста. 

Оскарът за най-добра главна роля в технология за видеозаснемане обаче безапелационно отива при Director’s View. Признавам, че в първия момент бях леко шокирана и не знаех дали боравя с функцията правилно просто защото позволява толкова много опции и най-вече – с едно заснемане можеш да избереш най-добрата гледна точка за историята си. Издебнах приятел и му спретнах едно бързо интервю, за да успея да заснема него и собствените си реакции, докато видеото тече (заснемането става едновременно с предна и задните камери), но определено бих изпробвала пълния потенциал на Director’s View по време на концерт или друго лайв събитие, когато на практика можеш да монтираш видеото си, докато снимаш, като избираш коя от задните три камери или пък предната да бъде водеща, променяш ъгъла и реагираш в реално време.

Денят ми завършва добре, когато приключва с тренировка и среща с приятели след това.

Чакам по-късните часове, за да изпробвам нощния режим за снимки, но преди това е време за физически упражнения у дома. Тук всеки, който като мен е превърнал домашните тренировки в ритуал от времето на локдауна, би се зарадвал, че с помощта на Motion Mirror проектираш тренировката на екрана на телевизора, докато следиш и собствените си движения в „огледало“. Разбира се, стига и телевизорът да поддържа тази функция. 

Любимата ми част обаче е, че и в мечтите за дестинации, и при Samsung Galaxy S21 всичко върви гладко – сигурно защото и при двете движещата сила е мощен процесор, в случая на телефонът – най-мощният процесор в семейството на Galaxy, съвместим и с 5G. А колко ще издържи батерията? Моята започна да угасва с пускането на сериала преди лягане, a моят Galaxy S21 имаше сила за още няколко снимки.

На разходка из софийското изкуство

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *