ОПЕРА В ПАРКА

Летният фестивал ще се състои от 20-ти юни до 14 юли

0 коментара Сподели:

За четвърта поредна година ще се проведе фестивалът "Опера в парка". Както и през изминалите години, събитието ще бъде в парка на Военна Академия Г.С. Раковски.

До 28-ми юни ще се играят балетни спектакли, след което балетът заминава на едномесечно турне в Англия, където ще изнесе 34 представления. За да бъдат привлечени зрители на всякаква възраст, освен двете класически опери "Дон Карлос" и "Евгений Онегин", ще бъдат представени и опери за деца.

опера, балет, парка на Военна Академия Г.С. Раковски, Опера в парка, Кармен, Рапсодия в синьо, Евгений Онегин, Дон Карлос

Изборът на "Дон Карлос" за тазгодишното издание на фестивала не е случаен – по този начин Софийската опера и балет отдават почит на 200-годишнината от рождението на Верди.

Интересът към спектаклите е толкова голям, че организаторите добавиха още една извънредена дата за "Кармен" и "Рапсодия в синьо" на 27-ми юни.

Това е програмата, която те очаква в следващите три седмици:

БАЛЕТНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ

опера, балет, парка на Военна Академия Г.С. Раковски, Опера в парка, Кармен, Рапсодия в синьо, Евгений Онегин, Дон Карлос

"КАРМЕН"
"РАПСОДИЯ В СИНЬО"

20.06., 27.06., 28.06. / 20 часа

"Кармен” е удивителна квинтесенция на страстни емоциии и силни характери, изразени чрез музиката на композитора на Родион Шчедрин, интерпретирал оригиналната музика от Жорж Бизе.

Класиката от Джордж Гершуин "Рапсодия в синьо" е интерпретирана от Риолина Топарова и обещава пищни декори, сливащи се с лятната вечер.

"ДАМАТА С КАМЕЛИИТЕ"
21.06., 22.06. / 20 часа

Балетът по музиката на Верди проследява любовната история между Маргарита Готие, парижка куртизанка, и младия студен Арман Дювал. Представители на две коренно различни прослойки на обществото, те нямат шанс в дългосрочен план да бъдат заедно и постоянно срещат трудности. Бащата на Дювал, притеснен за кариерата на сина си, се намесва и разделя двойката, а когато двамата най-после са готови да се отдадат изцяло един на друг,  Маргарита умира.

ОПЕРИ

опера, балет, парка на Военна Академия Г.С. Раковски, Опера в парка, Кармен, Рапсодия в синьо, Евгений Онегин, Дон Карлос

"ДОН КАРЛОС"
5.07., 6.07., 7.07. / 20 часа

Дон Карлос е една от най-красивите опери на Верди. Силно емоционална, тя разказва за невъзможната любов между Дон Карлос и съпругата на баща му Елизабет. Те са принудени да пренебрегнат чувствата си един към друг, за да продължи мирът между Франция и Испания. Операта проследява трагичните събития, съпътстващи нещастно влюбените, в опит да се преборят за правото си да бъдат заедно.


"ЕВГЕНИЙ ОНЕГИН"
12.07., 13.07., 14.07. / 20 часа

Операта от Чайковски разказва историята на младия мъж Евгений, който придружава своя приятел Ленски в провинцията при неговата годеница Олга. Сестрата на Олга, Татяна, се влюбва в Евгений, но той не отвръща на чувствата ѝ и я отблъсква. Нелепо недоразумение между двамата приятели води до смъртта на Ленски, а Евгений замина в чужбина. След години случайно среща вече омъжената за друг Татяна и си дава сметка какво е изпуснал, но тя категорично отказва да изневери на съпруга си.

ПОСТАНОВКИ ЗА ДЕЦА

За децата са подговени четири представления на добре познати класически произведения.

"ЧЕРВЕНАТА ШАПЧИЦА"
22.06. / 11 часа

"ВЪЛШЕБНАТА ФЛЕЙТА" ЗА ДЕЦА
23.06., 29.06, 30.06. / 11 часа

"СПЯЩАТА КРАСАВИЦА" ЗА ДЕЦА
29.06. / 19 часа

"КОЗЕЛЪТ СЪРДИТКО"
6.07., 7.07., 13.07., 14.07. / 11 часа

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *