НАПРАВИ СИ: ПОРТОКАЛОВО МОАЛЬО

НАПРАВИ СИ: ПОРТОКАЛОВО МОАЛЬО

0 коментара Сподели:

Примамливо просто на пръв поглед, усъвършенстването на печенето на моальото ще произведе няколко вкусни, но недостойни за показване екземпляра, чието изяждане ще те откаже от шоколада поне за седмица.

За разлика от шоколадовото суфле моальото има ледено сърце, което ще се разтопи и потече в чинията ти, а бадемовото брашно му дава вкус повече на сложна торта, отколкото на обикновен кекс.
Приготви портокаловия ганаш като загрееш сметаната и преди да кипне я махни от огъня. Разбъркай с натрошения шоколад и изстискания сок на портокала до получаването на гладка смес. Изсипи я в пластмасов контейнер, така че да получиш дебелина около 3 см, и я замрази във фризера.
Разбий до бяла и пухкава смес жълтъците и захарта. В отделен съд загрей сметаната и разтопи натрошения шоколад в нея. Прибави към разбитите жълтици, като добавиш и бадемовото брашно. Можеш да добавиш и малко бяло брашно, докато не получиш тесто, което може да се задържа на върхове.
Най-добри резултати при печенето ще постигнеш, ако използваш стоманени рингчета за готвене. Покрий вътрешната им страна с хартия за печене и ги постави в плоска тавичка, отново върху хартия. Сипи малко от шоколадовото тесто на дъното, след това постави голямо кубче от замръзналия ганаш и допокрий. Печи между 10 и 15 минути в предварително загрята до 200°С фурна. Внимателно отдели от стените на съда и сервирай топло, замръзналият ганаш се е разтопил и ще се разтече, когато разрежеш сладкиша.

Течащ шоколад в обвивка от още шоколад
200 г черен шоколад
200 г сметана за готвене
50 г захар
50 г бадемово брашно
2 яйца


За ганаша:
100 г черен шоколад
100 г сметана за готвене
1 портокал

Предния път си направихме: LIME MACAROONS.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *