НАПРАВИ СИ: ПЕЧЕНИ ПРАСКОВИ
Съботното ти кулинарно вдъхновение
Надя Кънева
Предлагаме ти да допълниш менюто с един подобаващо вкусен, лесен и бърз десерт. Разрежи прасковите на половинки и махни костилките. Намажи дъното на средно голяма тавичка с масло и разположи плодовете, като оставиш по малко пространство около тях. На мястото на костилката сложи по една бучица масло, 1-2 ядки и разпредели равномерно меда и рома между плодовете. Не се притеснявай, ако прелее в тавичката – сосът ще е чудесен. Печи на средно загрята фурна около 10 минути или докато плодовете омекнат, но преди да са станали златисти. Сервирай топла половинка праскова с топка сладолед и поне лъжица от сиропа, който се е събрал на дъното.
Всяко ястие е поне толкова добро колкото неговите съставки. Избирай качествени продукти:
3 праскови
30 г масло
30 г мед
30 г ром
6-8 ядки пекан или орех
6 топки сладолед
Предния път си направихме: Портокалово моальо.