По-добрите български бели вина и розета

Вината на лятото са със свеж вкус, лека консистенция и завладяващ аромат

0 коментара Сподели:

Има вина, които принадлежат на топлото време. Такива със свеж вкус, лека консистенция, завладяващ аромат, през които прозират слънчевите лъчи. И тъй като тяхното време е сега, ние тръгваме на пътешествие из омайния им свят, през шата и винарни, за да намерим какво е скрито под тапите. Селекцията на следващите редове събира все бутилки, които можем да намерим в wineshop-овете и заведенията в близост. Подаваме чаши и наливаме добре изстуден Совиньон Блан, пенливо ягодово, ароматен Мускат Отонел и още други, които комбинираме с малките радости от живота.

MELVINO

Винен проект Мелвино е съвкупност от всичко хубаво на този свят. Млад екип с пълна свобода да прави каквото реши с редките местни сортове от собствени насаждения. Страхотни вина, които само за 2 години накараха пеперудите да запърхат в слабото ни място – чашата за вино!

Розе Широка мелнишка лоза 2016
Елегантно вино в около 1000 бутилки, което е създадено, за да изядем всички морски дарове с него. Стилът е Прованс, което лично за нас означава да си го сипваме много близо до морето.

Сандански мискет и мускат отонел 2016
Само като чуем за тези два ароматни сорта заедно, и ни се завърта тероарът. 920 бутилки от собствени лозя означават истинско крафт вино. А ако ще черпим чужденци – ще го ударим гордо в масата.

BISOU

Изба Карабунар вдъхновят вината си от лятото. Желанието да те изкарат от ежедневие­то и да те пренесат на плажа дори когато си в къщи, се усеща във всяка глътка от лятната им серия – наситена с плодови нюанси, леки глътки и сочни целувки.

Bisou Rose
Това розе си е присвоило лятото, както и всички червени плодчета и техните нюанси. Пихме го с плодове и десерти и нищо не може да му се опре. Препоръчва се с целувки от любими хора.

Bisou Sauvignon Blanc
Ако затворим очи, усещаме чимшир и бръшлян. Ако ги отворим, виждаме златист течен следобед със зелени нюанси на класическа свалка. И си отваряме втора бутилка веднага.

MANASTIRA

Покрай брега на река Тополница в Южна България има едно място, което е съчетало в себе си богато културно и историческо наследство, с бонус 300 дка висококачествени лозя. Екипът на Изба Манастира разбира от хубаво грозде и добро вино и всеки път когато отпиваме от техни бутилки, се убеждаваме в това. Серията с аргументирано име Riverside ти предлага 3 сортови бели вина – Совиньон, Мускат и Шардоне. А серията Middle Forest разкрива тайните на вината от Средна гора.

Middle Forest Rose
Розе Middle Forest намираме лесно в любимите ни места. Толкова е палаво и същевременно непретенциозно, че може да минем от сьомга до чийзкейк, без да забележим. И да искаме още.

Riverside Muscat Ottonel
Мускат отонел за нас е много романтичен сорт. Заради вкуса, аромата, рядкото усещане за занаятчийско вино и факта, че е най-добрият избор за пикантна, азиатска или ориенталска кухня.

Middle Forest Chardonnay Barrel
Възбудени сме, защото сме първите, които го виждат и опитват. Полежало си е в нови бъчви и има вкус на амбиция. На това шардоне може да чертаем сериозни планове за бъдещето цяла вечер.

BLACKSEARAMA

Винарната на BlackSeaRama е символ на ексклузивност, много добър вкус и премиум вина, предлагани само и единствено в клубната къща. Вино асортиментът тук е от подбрани сортове грозде, което се отглежда в комплекса и задължително е в много кратки серии за големи ценители.

Sauvignon Blanc 2016
Техният Совиньон Блан е вкусово изтънчен и носи в себе си най-доброто, което можеш да си представиш, когато чуеш за този сорт. Точно 2950 са бутилките свежест, които те очакват само в BlackSeaRama Golf&Villas.

Chardonnay 2016
Шардоне 2016 е сухо като кожата след плаж, свежо като плаж по изгрев и плътно като целувките, които раздаваме през лятото. Изпихме една от само 550 произведени бутилки и сме пълни бохеми!

ВИНЕН РЕГИОН МЕЛНИК

Тук представяме две вина, които носят корените си и отлежават във винарни в региона около Мелник. Долините на река Струма са родното място на Проект Ормано, чието име е вдъхновено от старото име на с. Дамяница Орман Чифлик, Както и на Tipsy Virgin Rose, който е дело на винарна Дамяница.

Ormano White
Това вино влезе с вратата направо в душата. Два нечовешки сорта, ферментирали с диви дрожди и 3 месеца в контакт с фина утайка. А, да, забравихме да кажем, че е от органично грозде. Рай!

Tipsy Virgin Rose
Сортовете Широка мелнишка и Ранна мелнишка флиртуват яко в това розе. Висок клас вино, което освен приятно tipsy ме кара да се чувствам и virgin… точно както лятото очаква от мен. 

TRASTENA

Познаваме Трастена още откакто си вярвахме, че ще направим Ком – Емине от първия път. Освен „малина!“ другата асоциация, която правим с марката, е „качество!“. В търсене на качество и с много изисквания към вкуса екипът на Трастена избухна и с първото вино, произведено в чужбина за българска марка.

Trastena Strawberry Secco
Мъничко беличко – с по-малко захар, калории и алкохол. С много ягодов вкус и малко гузна съвест. Ситна газировка, която приятно подчертава плодовото вино и те кара да не искаш да споделяш бутилката с никой. Малката разфасовка е с винтова капачка, което означава, че можеш да я скриеш в чантата и да си допиеш по-късно, без да се разгазира. Гениално!

Тук сме събрали лятото в бутилка.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *