6 леки напитки, за да газираш настроението си през лятото

Тhe Kings of Soft Drinks

0 коментара Сподели:

Иван Коловос

Топлите дни газират настроението ни. А за високото налягане на емоциите и желанието ни за забавление винаги има поне няколко обичайни заподозрени. Без много да мислим, казваме Yup на летните напитки: нискоалкохолни или безалкохолни, с вкус на нар, боровинка, диня или просто на купон. Както предполагаш, този брой няма как да мине без любимата ни компания за градски и извънградски приключения. Разхлаждащите еликсири не просто имат зареждащ и тонизиращ фект или крафт вкус. 

Те държат умът ни ясен, а ние сме чисти почти като детска сълза…

BELLINI

Дали когато Джузепе Чиприани – основателят на легендарния Harry’s Bar – създава Bellini, изобщо е предполагал, че миксът от нектар от бели праскови и традиционното италианско пенливо вино Prosecco ще се превърне в култ на удоволствието? Носещ името на венецианския художник Джузепе Белини, чиито шедьоври са предимно в прасковено, Bellini става любима напитка на интелектуалци и бохеми, а тайната му съставка е самата история и, разбира се, вкусът на околностите на Венеция. Класическият аперитив с опияняващ прасковен аромат е естествен продукт без добавена захар. И повярвай, спокойно изпиваме повече от една чаша, без да усетим традиционното за коктейлите замайване! 

FENTIMANS

Над 100-годишната традиция на британската напитка Fentimans повелява приятен сладко-кисел вкус, съблазнителни балончета и обаятелна визия. Всяка глътка разбулва
от магическата рецепта на Томас Фентиманс, предавана от поколения и включваща технологията на „ботаническо варене“. Древният вкус на билки и естествено ферментирали корени и плодове гъделичка сетивата ни, а маслото от българска роза в легендарната Rose лимонада – гордостта ни. Когато я открихме в новия остров на най-добрите британски изкушения за небцето на „Аксаков“, Lemon Market, едва не забравихме да си тръгнем! Накрая все пак го направихме – с черешова кола, джинджър бира, картофен чипс без глутен Tyrrells veg crisps и разбира се, краля на шоколада, Cadbury! 

ул. “Аксаков” 9
0887 382 822

LE COQ

Един от най-старите производители на напитки в Европа ни потапя в море от удоволствие. А то ни носи любовно писмо в… 7 бутилки! Едни от най-успешните продукти Le Coq са коктейлите: тайфуни от свежест с нежни имена. Sex On The Beach ни пренася балансиран вкус на портокал, праскова и червена боровинка. Margarita изпълва устата ни с вкус на диня и южна сочност. Духът на приключението излиза от зелената бутилка на Mojito с бял ром, лайм, мента и кафява захар. Blue Lagoon ни обгражда в коралов риф от наслада. Cuba Libre е дестилирал самата Хавана. Cosmopolitan е дифузия на съвършенството с вкус на боровинки, лайм и сладки портокали. А Pina Colada ни пренася под кокосова палма! 

SOMERSBY

Това лято идва с вкус на диня, а любимото ни Somersby – с нова и взривяващо свежа визия. За да радват не само небцето, но и окото ни, всички разфасовки на марката са с изцяло нов и преобразен вид, обещавайки ни много нови и газирани емоции. И понеже Somersby е уловил наистина перфектно непокорния и лежерен дух на лятото в своите нови бутилки, от нас се иска само да успеем да го извадим… Новото динено предложение комбинира познатия на небцето ни плодов вкус на прясна, зряла и сочна диня с изпълващото със свежест устата ни богатство на ябълковия сайдер. Резултатът? Съвършен баланс и лекота, напълно резониращи с аурата на сезона. С новото вкусово попълнение всеки hour е happy! 

SHTAIGA.BG

Ако ябълковото дърво в Райската градина е раждало плодове като тези, които „Щайга“ ползват за своя еликсир, напълно разбираме защо Ева се е изкушила! Ако не познанието за света, вкусът на плодовете от малките български ферми със сигурност носи познанието за удоволствието. Домашният студенопресован ябълков сок е приготвен изцяло от нетретирани ябълки и няма добавени захар, подсладители, консерванти и оцветители. С други суми – спокойно стои на една маса с чистата ни съвест. Още с първата глътка се пренасяме някъде далеч – в „Момичето с ябълките“ на Владимир Димитров – Майстора или просто в жадуваната пасторална идилия на някоя ябълкова градина. 

КРАДЕЦЪТ НА ЯБЪЛКИ

Carpe Diem… Звучи като заклинание на някой античен гностик или като име на екзотичен другоземен остров. В действителност е латински афоризъм от одите на Хораций, който означава „Улови мига”. Всеки път щом хванем този любим сайдер, се чувстваме така, сякаш отмъкваме най-доброто от момента. Е, понякога това са сочни ябълки, друг път – сладко-кисели вишни или много шумни и свежи резенчета купон. Веднъж щом вкусът на щастието се разлее в устата ни, забравяме за правилата. Този дяволски освежаващ сайдер е създаден от лукаво подбрани ябълки и най-добрите вишни. Сервиран е охладен, със сочно резенче пакост. 

Лятото в бутилка

5 летни коктейла, които да си забъркаш сам

Какво се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *