Spectrum Vocal Band | Debut Album Promo

0 коментара Сподели:

Единствената по рода си българска акапелна група Spectrum Vocal Band ще представи, с концерт на живо, дебютния си албум „Пресечна точка“. 

 

На тази дата те ще споделят с меломаните авторския си поглед върху музиката, използвайки най-съвършения инструмент – човешкия глас. 

 

Вокалните им умения се ценят високо и от композитори и артист-изпълнители като Теодосий Спасов, Орлин Павлов, Александър Бръзицов, Любомир Денев, Васил Петров, Антони Дончев, ФСБ. Осъществяват и редица колаборации с Биг бенда и Симфоничния оркестър на БНР.  

 

В албума се преплитат различни влияния, теми и стилове – поп, джаз, фънк и български фолклор. Песните са многообразни и цветни, каквито са и самите вокалисти в Spectrum Vocal Band. Всеки от певците в проекта има различен професионален музикален бекграунд, но акапелната музика успява да обедини техните музикални вселени и да ги превърне в един организъм, хармоничен и пулсиращ в общ ритъм.

 

Характерни за песните в „Пресечна точка“ са многопластови хармонии, насложени ритми, бийтбокс, както и оригиналният подход към звука и използването на гласа като инструмент. Музиката и аранжиментите са дело на мъжката част от групата – Наско Кулински, Янко Янков и Константин Бейков. В създаването на текстовете участие взима и женската част от бандата. В албума са включени и два кавъра – "Дай, бабо, огънче" на Юлия Ценова, в оригинална обработка на Наско Кулински, както и авторска версия на народната песен "Вечеряй Радо", аранжирана от Константин Бейков.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *