Боряна и Виктория – поколение мулти-култи

Даваме думата на младите и стажантите в Lidl

0 коментара Сподели:

Даваме думата на младите – срещаме се с великолепната стажантска седморка на Лидл България– седем готини млади хора, които поразпитахме за живота, уроците, мечтите и бъдещето, което им принадлежи.

Запознахме те с Кристиян и Марина, чиито мечти се разпростират на висока скорост чак до Холивуд. След тях ти представихме Мелани, Славена и Никол, които ни отведоха по стъпките на Ботев, в преспите на Финландия, а накрая – там, където изгрява слънцето.

Днес е ред на Боряна и Виктория, които не познават граници и винаги са на прага на нови хоризонти.

Боряна е млада дама, попила мирогледа на българи, румънци и холандци, а Виктория е фурия, захванала се с толкова много различни проекти, че умножава денонощието си по две. Освен всичко друго са и последните главни герои от стажантската седморка на Lidl, с които те запознаваме.

Боряна отива в Румъния, когато е само на 7 години. Студентството я изпраща в Нидерландия, а днес стажът й в Lidl я връща у дома за по-дълъг период. Именно хората в компанията я впечатляват най-силно – отзивчиви, дружелюбни и с желание да направят стажа й полезен, пълноценен, но и забавен.

В първите дни от връщането си в България й е странно да чува българска реч навсякъде.

Чувството отшумява и дава път на любопитството.

Започва да опознава София от нова перспектива, харесва й да попада на непознати места и да открива нови неща за българите. Ако зависеше от нея, щеше да ни предаде и нещо от холандския манталитет – например нагласата, че всичко ще е наред и няма нужда от излишен стрес.

За Виктория пък важи правилото, че новите неща сами я намират – тя трябва единствено да се остави на своето любопитство. Опитът доказва, че досега то я е отвеждало до всевъзможни и все супер интересни проекти. Отново то и желанието да твори в корпоративна среда я отвеждат в Lidl. Посрещат я изключително „всеотдайни, подкрепящи и насърчаващи хора“, както и предизвикателство именно в сферата, която обича – създаването на видео съдържание за обучения.

Извън Lidl списъкът й с интереси и проекти е изключително дълъг – работи към „Фондация ЕДНО за култура и изкуство“, основател е на Zero Waste Bulgaria, с който се надява да вдъхнови и образова повече хора по темата с нулевия отпадък. Занимава се с контактна импровизация

– защото вярва, че актьорството и танцът трябва да бъдат адаптирани и за непрофесионалистите,

а отгоре на всичко е и ментор към практика за създаване на онлайн платформа речник за дигитални изкуства, за да може чуждоезиковото съдържание да бъде достъпно на български език. За финал си оставихме факта, че между другото учи „Журналистика“ в Софийския университет, а за наздраве – прави и craft бира. Сега разбираш защо върши винаги по 2 неща едновременно – защото динамиката й помага да мисли и защото пустото денонощие все не става повече от 24 часа.

Тук има 5 кратки четива, с които да запълниш уикенда си.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *