Видеоигрите, с които си пропиляхме живота

Кои са игрите, изгубили най-много часове в историята

0 коментара Сподели:
Видеоигри

Гейминг индустрията има сериозно влияние – тя ни дава цял един свят, в който можем да се загубим, намерим, отново загубим и така часове наред. Ето 10 от нашите най-любими видеоигри, на които сме посветили прекалено много време:

The Sims

Идеята да си имаш виртуално семейство сега кой знае защо звучи доста привлекателно – все пак няма как да ти донесе корона вирус. По неясна за всички причина в определен период от историята хората се бяха обсебили да си строят къщички в SimNation и да си развъждат всевъзможни конфигурации от симсове вътре. Цялото нещо дотолкова се разрасна, че даже има версии на симски на песни на The Pussycat Dolls, Nelly и Katy Perry. Мани…

Grand Theft Auto

Никоя друга видеоигра не е имала толкова огромен в попкултурен импакт като GTA – няма човек на света, който да не разбере препратки като характерното сваляне от колата например. Освен това Grand Theft Auto популяризира така наречения сендбокс геймплей – имаш огромна карта, по която си се моткаш и риташ задници наред. Понякога буквално – най-забавното нещо в GTA V е байк кикът!

Cadillacs and Dinosaurs

В далечното минало аркадните игри бяха индустрия, по-голяма от живота. Жетонът беше левче, затова един от силните лафове беше цитат от „Иде ли“: „Пращам един лев да си го харчиш“. Основно се инвестираше за блъскане по бутоните в неравна битка с игри като Contra, Street Fighter и оная със самолетчетата, дето никой не й помни името вече. Имаше и мултиплей тип „ела да ми стреляш“ или „дай да ти мина нивото“.

Mortal Kombat

Най-близкото до гладиаторските борби, с което нашето поколение разполагаше – едно безкрайно блъскане по контролерите и непрестанно тръшкане кой кого бил вкарал в серия с нечестни удари и подсечки. Освен чудесен начин за изграждане на приятелства Mortal Kombat е страхотен начин за освобождаване на несексуалното напрежение в една връзка, плюс това има всевъзможни персонажи от всякакви полове, така че има как всеки да намери своя герой.

Quake

Първата пуцалка в мрежа, която се превърна в масова истерия. Говорим за времена много преди конзоли и големи телевизори във всеки дом. Говорим за времена преди домашните компютри. Говорим за времена, когато хора са чакали на опашка да влязат в „Матрицата“. Затова и изведнъж във всяко мазе вече имаше компютърен клуб, където деца пуцаха по цял ден и крещяха на администратора „Чичо, чичо, кейка се е*е!“.

Wii Sports

Никой не можеше да предположи, че една видеоигра ще ни накара да се движим, но с излизането си Wii успя. Почнахме да се събираме да блъскаме тенис с настървението на „Ролан Гарос“. Имаше даже публика, викове, залози. После някой откри, че не е нужно да замахваш, а само леко да цъкаш контролера. И всички почнахме да играем от дивана и леглото, като нормални хора.

Super Mario Bros

Една от най-дебилните, най-великите и съответно най-продаваните игри на всички времена. Само в тази си разновидност има над 40 милиона продадени физически копия. Без да броим всевъзможни конзоли и цъкане по гостита при приятели. Общо взето, спокойно може да се каже, че няма човек на света, който да не е играл Super Mario. Или най-малкото внуците му са играли, но той знае за него. Това не е просто популярност, това е легенда в библейски пропорции!

Ну, погоди

Никоя игра не е била по-мечтан обект в детството ни от „Ну, погоди“ на „Електроника“. Геймплеят беше безумен – Заекът пуска яйца, а Вълкът ги хваща с кошница. Това обаче не пречеше на никого да си провали оценките на класните, докато по цял ден, вместо да учи, цъка играта. Явно носталгията към „Ну, погоди“ съществува, защото по разни онлайн магазини се предлагат бройки, при това за ентусиазираната цена от 100–120 лева.

FIFA

Това не е игра – това е религия!  Все пак никога никой от нас няма да е футболна звезда. Дай да бъдем реалисти – ние не можем да изтичаме от единия до другия край на стадиона, без да се задъхаме. Но тази игра ни даде възможност да се докоснем до усещането да си Лео Меси или Кристиано Роналдо, макар и за броени минути. До ден-днешен възстановки на бележити мачове се провеждат от всевъзможни ентусиасти, а като гледаме, май това е единствената опция тази година да имаме Европейско първенство.

Counter-Strike

Помните ли като едно време ни питаха: „Защо се занимаваш с тоя CS? Какво, пари ли ще изкараш нещо?“. Сега вече електронните спортове имат про отбори, които се валят в пачки и фенки, а състезателите им си купуват светещи клавиатури или маски на Дарт Вейдър или за каквото там си харчат парите електронните спортисти. Общо взето, важните Counter-Strike турнири вече са толкова трудни, че изискват ниво на отдаденост като при атлетите олимпийци.

Ако искаш да си организираш филмов маратон вкъщи, цъкни тук. 

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *