5 причини да посетиш кулинарния форум Gastronomix

А след това ще имаш хиляди други причини да останеш...

0 коментара Сподели:

Факт  – дори Анджелина Джоли ходи на класове по готвене, а и няма нищо по-секси от партньор – вихър в кухнята. Ако мисълта за поширани яйца оставя кофти чувства на изживян провал в теб, Gastronomix е форум, гледащ отвъд уменията с тигана. Устойчивост, развитие, традиции са само някои от темите в менюто.

Това са нашите пет причини да напуснеш домашния комфорт в края на януари, за да облечеш рицарските доспехи на съвременния кулинарен орден. 

Ще имаш възможност да се запознаеш с българската следа в Cordon Bleu London

Шеф Минев е отговорен за подбора на преподавателите в академиите на Le Cordon Bleu и одобрението на талантите в тях. Кулинарният директор ще ни въведе в темата за нулевия отпадък  и креативните ястия със скромни продукти. Някак познато. 

Виж повече: Гурме ресторантите в София

Ако не можеш да отидеш до тризвезден Мишлен, позволи той да дойде до теб

Както споменахме, на форума ще участва маестрото на ресторант Lasarte – Пауло Касагранде. Винаги е вдъхновяващо да чуеш как най-добрите в бранша успяват да се задържат на върха.

Какво е Slow Food и има ли той почва у нас

Няколко професионални готвачи от Албания ще споделят силата на традициите като основа на Slow Food и агротуризъм.

Добре де, Тирана може и да не е най-добрият пример за изисканост, но опитът на децата на орлите в кухнята може да е едно добро изкупление. 

Османската следа

Шеф Умут Каракуш ще разкаже за срещата между османската кухня с българската кулинария и вероятно ще сложи край на въпроса “Баница или бюрек”. Доц. Д-р Йозге Самънджъ пък ще сподели османските традиции в модерната балканска кухня.

Виж повече: 3 коктейл бара в София

За да разбереш повече за балканската кухня

Може и да си мислим, че познаваме балканската кухня, но тя всъщност е много по-шарена и многостранна отколкото изглежда. Именно балканската кухня ще бъде основен акцент в тазгодишното издание на Gastronomix. Освен шеф Минев, от българска страна по време на кулинарния форум презентация ще направи и шеф Георги Бойковски. Той се спира върху развитието на българската кухня с темата „Българското е на мода“ или как тренди бизнес модел се смесва със социална отговорност – (р)еволюцията на съвременната българска кухня“ .

Професионалният кулинарен форум Gastronomix ще се проведе от 28 до 31 януари. На Фейсбук страницата на събитието можеш да следиш повече от актуалната информация. 

Как да си направиш шоколадови бижута?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *