9+1 коледни базарa, които не са за изпускане

Коледните базари на София и Пловдив

0 коментара Сподели:

Мисията по купуването на коледни подаръци е вече възможна. Ако стандартните идеи и дестинации за шопинг са ти омръзнали – то отговорът е лесен. Събрали сме ти десет фантастични коледни базари, в които ще откриеш всички специални подаръци за твоите близки, но освен това може да зарадваш и себе си с някоя уникална зимна придобивка.

Хващаме те за ръка и те водим на разходка из града, където ще ни докажат, че Коледа е много повече от пазаруване на подаръци – топла атмосфера, вкусни аромати и положителни преживявания.

 

Верни на хубавата традиция, която създадоха преди цели 4 години, Wild беритата отново решават да ни съберат в бар Switch за едно уютно Зимното базарче. За сладки приказки с познайници от планината и вдъхване на нов живот на ненужната си екипировка са поканени всички любители на зимата, които имат екипировка за продаване или си търсят нови одежди за снежните дни. Чудесна възможност да разчистиш своите тайници и да зарадваш някоя друга екстремна душа с приятна находка.

Виж повече: По какво разбираме, че идва Коледа? 

 

Още от началото на декември нямаме търпение да си измислим коледни, празнични и всякакви зимни аутфити. Не е нужно да прекарваме излишни часове в безсмислено лутане и шопинг, защото приятелките ни от Frea Vintage са ни селектирали идеалните находки, с които да покорим декември. Дамско, мъжко, детско облекло и специални коледни предложения ще си правят компания с избрани български брандове, а освен това ще има и тематичен коледен брънч, защото на празен стомах не се пазарува, ще се видим на ул. "Оборище".

 

И този декември Mish Mash Fest разпалват коледния ни дух още в първия уикенд на месеца. Със специалното си издание – Christmas is coming! Там ни очаква светъл, красив и коледен празник на талантливите хора, добрия вкус и най-оригиналните идеи за подаръци. Предвидени са и специални игри за децата, увлекателни предпразнични забавления заедно с приятели и съмишленици. Входът е свободен.

 

Един тематичен коледен базар се задава в началото на декември, а именно Софийският международен панаир на книгата. Той ще ти предложи разнообразие от приказки за деца, популярен бизнес, художествена литература, биографии, занимателни книги, 3D пътешествия, научнопопулярни четива, оцветяване за възрастни, книжки със звуци и стикери, енциклопедии и луксозни албуми, книги на Mensa, както и немалко чужди издания на английски език, календари, кутии с играчки – чудесно място, с което да отметнеш покупката на коледни подаръци.

 

За втора поредна година се отбиваме на гости на BOLD Showroom. Примамват ни с приятния аромат на току-що изпечени коледни сладки, където под звуците на любими парчета ще може да се насладим на една от емблематичните коледни напитки – традиционно греяно вино. Наред с вкусните изкушения по време на BOLD Christmas Fair ще може да се докоснеш отблизо до изкуството и продуктите на автори, влагащи целия си талант и душа да създадат специални коледни подаръци. Изцяло се доверяваме на селекцията от брандове, които ще представят интериорни продукти, изкуство, мода, играчки, козметика и други аксесоари, подходящи за подаръци.

Виж повече: Декември не е време да си сам 

 

Ако държиш на уникалните и докосващи подаръци за твоите близки, то традиционният Handmade Design Market в Cosmos е точно за теб. Тук ще се насладиш на дизайн, естетика, индивидуалност и творци, които създават със сърце. Всеки предмет ще се превърне в една приказка, създала се между теб и любовта при създаването му. HANDMADE DESIGN MARKET е пресечната точка на творци на идеи и предмети, работилници, благотворителни каузи, хапване и пийване, зони за релакс, приятна музика, игри и хора, търсещи и стремящи се към хармония и красота в заобикалящата ги среда – перфектната предколедна наслада.

 

Още от ноември стартира тематичният Немски коледен базар. Градинката пред Народния театър се преобразява с лампички и уютни дървени колибки, които крият вкусни и пивки изкушения. Всякакви кулинарни коледни съкровища в топлата компания на ароматно греяно вино ще те посрещнат. А на място ще може да се потопиш в празничната атмосфера с жива музика и забавления за малки и големи.

 

В нашето и твоето любимо място един цял месец ще ни очакват с много добро настроение, празнична музика, широки усмивки, отворени обятия, изненади, събития. Ще се докоснеш до изкуството и продуктите на приятелите автори на Concept 166, които ще създават подаръци, творби и кулинарни изкушения. Както винаги, ще сa концептуални и ще ти представят селекция от брандове и предложения, свързани с мода, козметика, интериор, изкуство, аксесоари, вино и гурме.

 

Изложби, греяни напитки, музика, светлини, настолни игри, базари, танци, коледни играчки, вкусотии, работилници за малки и големи. Следи страницата на събитието във Фейсбук за повече от програмата на КвАРТалната Коледа, а дотогава си запази уикенда от 13 до 15 декември за една приказна разходка, както ние си знаем, в КвАРТал-а!

 

+1 коледният ни базар е в любимата ни уикенд дестинация, а и не само – Пловдив. В Града на тепетата и по-точно в любимите ни пъстроцветни улички на Капана ще се вихри цяло коледно мини селище. В него ще те изкушат ръчно изработени чудеса, стотици изделия, кои от кои по-красиви и изящни. Ще ти ги предложат лично талантливите автори и занаятчии, които са ги изработили, а усмивките им ще озарят декемврийските дни. А всички ние отново ще имаме възможност да направим двойно добро, купувайки подаръци за Коледа от малки български производители с големи идеи и таланти, за да ги подкрепим по пътя им напред. Вярваме, че това е кауза, която си струва.

A ти гласувай за любимите си филми и сериали и спечели телевизор

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *