Скандинавски минимализъм, ама друг път

Скролираме по улиците на Копенхаген за доза вдъхновение

0 коментара Сподели:

Zach Dodds, Grace Lunn, Style Du Monde, Angelina Ilmast

Имаме особен афинитет към скандинавската мода, затова всеки сезон с любопитство чакаме да дойде време за модните седмици, и по-конкретно за Copenhagen Fashion Week. По улиците на датската столица настава истинска рапсодия от вдъхновение, от което ние черпим с пълни шепи, а след това имплементираме в градските си тоалети поне няколко месеца напред.

От 7 до 10 август видяхме един по-свеж прочит на уличния стил на датчаните. Неочаквано топлото и продължително лято, което имаха скандинавците определено се отрази и на начина, по който те изглеждат. Kакофония на цветове, текстури, аксесоари, рокли и дори джапанки, такива каквито досега бе немислимо да съчетаем с градския си стил се разходиха по улиците на столицата. Смеем да твърдим, че едва ли някой друг може да направи така категоричен фешън прочит на обикновените Хаваянас , както „сканди“ момичетата. Защо обаче датчанките така категорично заявиха любовта си към бразилския бранд, тепърва предстои да разберем.

Иначе, който е измислим фразата „скандинавски минимализъм“ явно никога не е бил в Копенхаген по време на модната седмица. Замайващи и фантастични комбинации от цветове, като розово и оранжево, чаени рокли във всякакви форми и принтове, бяха всичко друго но е и семпли.

Това са тоалети, които по-скоро дават криле на женската увереност и разчупват стереотипа за дефиницията на „секси“.

 

 

Ето още няколко предложения за градски шик.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *