Венъм е отрова

Том Харди изтегли къса клечка в първия откровено тъп филм с марвълски супергерой от доста време насам

0 коментара Сподели:

„Венъм“ не е „Дедпул“, въпреки че се напъва да е забавен и някои от смешките му даже се получават. Също така не е хорър филм от 90-те, макар че започва сякаш е пародия на нещо снимано за кабеларка по роман на Дийн Кунц. В последствие като идва голямата патърдия, филмът така и не успява да се изкопае – през цялото време се лута между PG-13 история съшита с бели конци и антигерой с неясна цел в живота.

Горкият Том Харди е само един от потърпевшите в тази масакра на талант – вътре са Мишел Уилямс и Риз Ахмед, а режисьор е Рубен Флайшър, автор на иначе никак нелошия Zombieland.

Какво се е случило, можем само да гадаем. Циркулират истории, че проектът е започнал смело, после студиото е дало задна. Крайният резултат обаче е толкова зле, че даже не е част от никоя от съществуващите комикс вселени – Венъм е изоставен сам-самичък.

Иначе ако не сещате кой е Венъм, не се притеснявайте – той вече е супергерой, събран от дъното на буркана:  за първи път се появи на екран в Spider-Man 3, изигран от Тофър Грейс.

След успешния кино дебют се ражда идея Еди Брок да получи собствен спин-оф, но нещо нещата се разпърдяват. Чак след успеха на Спайдър-Мен в Captain America: Civil War и продължението му в Spider-Man: Homecoming, Sony решава да даде шанс на Венъм, този път с Том Харди в главната роля. Все пак англичанинът вече е изиграл не един и двама злодеи, даже един от най-яките във DC вселената – немезисът на Батман, Бейн. Тук обаче има проблем на концептуално ниво – от една страна в човешката си форма Еди Брок е разследващ журналист, леко гъз, но като цяло пич, от друга след като влиза в контакт със симбионита Венъм се превръща в социопат злодей, който с кеф къса главите на хората. Цялата възможност за конфликт стил доктор Джекил и мистър Хайд е подмината, вместо това Харди води комични диалози с гласът на Венъм в главата си. Мишел Уилямс е свалена до ниво русо пиче за цвят, а е някакъв злодей вдъхновен от великите модерни индустриалци стил Илон Мъск.

Изобщо кашата е пълна и ако не искате да ме гледате все едно ви дължа 12 до 15 лева, избягвайте Венъм на всяка цена.

Виж какво да не изпускаш да гледаш този октомври.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *