5 неделни прожекции от „Киномания“

Яки филми, които можете да гледате тази неделя в рамките на фестивала

0 коментара Сподели:

 

Неделя се е наложил като ден за кино, така че през този фестивален уикенд сме ви подбрали пет филма от програмата на „Киномания“ като една чудесна алтернатива на заглавията от салоните в мола.

 

СТАРЕЦЪТ И ОРЪЖИЕТО / THE OLD MAN & THE GUN

Люмиер Лидл, 18:00 часа

 

Филм, базиран на истинската история на Форест Тъкър – банков обирджия и ескейп артист, който в кариерата си има 18 успешни и 12 недотам сполучливи опита за бягство. В ролята на чаровния престъпник е Робърт Редфорд в последното му екранно превъплъщение – след този филм, на възраст от 82 и със 79 актьорски кредита в кариерата си, звездата възнамерява съвсем заслужено да се пенсионира.

 

BLACKKKLANSMAN

Люмиер Лидл, 20:00 часа

Филмът на Спайк Лий, който феновете му чакат от доста време насам – невероятната, но също така истинска история на първия черен полицай в Колорадо Спрингс, който успешно се внедрява в редиците на… Ку Клукс Клан. В главната роля е Джон Дейвид Уошингтън от сериала „Играчи“, а поддържащо участие има Адам Дайвър. Най-добрата част: жанрът на филма е…комедия.

 

ЖЪЛТАТА ПОДВОДНИЦА / YELLOW SUBMARINE

Дом на киното, 16:30 часа

Анимационната класика на The Beatlesспоред създателя на Pixar Джон Ласитър е заглавието, помогнало на жанра да влезе в сериозното кино. При всички случаи това е задължителен филм не само за феновете на бандата, но за всеки, който обича нетрадиционните кино преживявания: без съмнение сте гледали клипа на едноименното парче – умножете го по десет и ще постигнете цялостния трип ефект на филма.

MОЕТОПОКОЛЕНИЕ / MY GENERATION

Кино Одеон, 20:30 часа

Филм, представящ с истински кадри, поп-културната революция във Великобритания през 60-те, която завинаги променила света. Режисьор е майсторът на историческите документалки Дейвид Бати, разказвач е един от замесените в тази глава на историята – Майкъл Кейн, а сред гостите пред камерата са Пол Маккартни, Мериан Фейтфул и Туиги. Включена е, разбира се, и едноименната песен на The Who.

ОСТРОВЪТ НА КУЧЕТАТА/ ISLE OF DOGS

Euro Cinema, 17:30 часа

Последният филм на Уес Андерсън, който, верен на стила си, за пореден път е избухнал с провокация – стоп-моушън анимационна драмедия с елементи на антиутопия и гласовете на Брайън Кранстън, Бил Мъри, Едуард Нортън, Франсис Макдормънд, Скарлет Йохансън и Йоко Оно. Действието (защо не) се развива в Япония, а историята (разбира се) е безумно яка.

Ако не ти се ходи на кино, ето идеи какво да си пуснеш вкъщи.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *