Търси се шеф мечта

Съществува ли такова животно?

0 коментара Сподели:

Може би си мислиш, че такова нещо като шеф мечта съществува само в отчаяната ти от безкрайните работни часове глава. Може би сме прекалени оптимисти, като си мислим, че идеалният работодател съществува, но не пречи да вярваме, че чудесата се случват и в горчивата реалност на офис средата сред компютри и угрижени служители.

Подготвили сме ти няколко характеристики, които решихме, че са подходящи, за да създадем образа на образцовия шеф.

Ако твоят работодател притежава 4 от 5 от характеристиките, значи си супер късметлия и трябва да се бориш за работното си място с всички сили. Ако пък шефът ти притежава само една от характеристиките, това е твърде неубедително, но имаме план Б за теб. Просто чети до края на материала и ще разбереш за какво става дума.

УСМИХВА СЕ ЗА ДОБРО УТРО И Е СТРОГ, КОГАТО ТРЯБВА

Работният процес трябва да започне по подобаващ начин, за да мине и денят напълно успешно, всички крайни срокове да са изпълнени и да няма предрусали с кофеин служители. Усмивка за добро утро може да е достатъчна, за да те мотивира да дадеш най-доброто от себе си в работата, независимо дали е понеделник, или едва дочакваш часовниковата стрелка да стигне до 18 часа в петък следобед.

Трябва да си благодарен, ако шефът ти се усмихва в началото на работния ден и да си още по-благодарен за моментите, в които е строг (и справедлив, разбира се).

Защото може и да ти става гадно, когато не е доволен от работата ти, но истинският шеф е строг към подчинените си, когато го заслужават, и не забравяй, че той е най-строг към самия себе си.

УВАЖАВА ЧОВЕШКИЯ ЕЛЕМЕНТ

Това си ти и всички онези грешки, които си допуснал от чисто невнимание. Не трябва да забравяме, че всички сме хора, а не роботи, въпреки че корпоративната система често се опитва да ни убеди в обратното. Не си спазил крайния си срок, защото е трябвало да заведеш болното си куче на ветеринар или майка ти е имала нужда от помощ за нещо си, или си препил предната вечер… е, за това малко хора ще те извинят. Шефът мечта винаги ще те изслуша и ако намери оправданието ти за достоверно, ще намери начин да снеме вината от теб.

ВЪЛНУВА СЕ С ТЕБ ЗА ОТПУСКИТЕ ТИ

А не се дразни за огромното количество работа, която ще остане несвършена, защото си решил да си подариш една почивчица на морето за първи път от почти година. Най-готиният шеф знае кога да поддържа приятелски отношения с теб,

като така скъсява дистанцията достатъчно, че да можеш да му се доверяваш в бъдеще.

Но вероятно няма да ти спести бумащината, когато се завърнеш от отпуската.

ВИНАГИ Е ПОЗИТИВЕН ПО ОТНОШЕНИЕ НА КРАЙНИТЕ СРОКОВЕ

Офис средата може да бъде много неприятна, когато позволим на напрежението да ни смаже така, че и дума да не можем да си разменим в края на работния ден. Знаем, че често може да стане много напечено, когато задачите се натрупат, но идеалният шеф никога няма изкуствено да засили напрежението. Той е уверен във възможностите на екипа си и знае как да го мотивира. Крайните срокове са толкова страшни, колкото ние си мислим, че са.

ЗНАЕ КАК ДА МОТИВИРА ХОРАТА СИ

Това е най-важната от всички характеристики досега. Шефът ти може да е най-усмихнатият човек на света, да не те юрка излишно, да си лафите на по кафенце в почивките и да те разбира, когато си махмурлия, но категорично не става за работодател, ако не знае как да те мотивира. Шефът мечта познава положителните и отрицателните ти качества и знае как да те впрегне на работа дори и когато вижда, че хич не ти се бачка. И най-важното е, че знае как качествено да те похвали за добре свършената от теб работа. За да я повториш следващия път, разбира се.

Е, разбра ли дали твоят шеф е мечта или по-скоро кошмар, излязъл от филм за Хелоуин? Ако е второто, значи може би ти трябва нов шеф и една наистина мотивираща работна среда.

Нашите приятели от най-големия сайт за покер залагания в света имат какво да ти предложат.

Poker stars си търсят свежи млади хора, които да влязат в динамичните им редици, като позициите, които предлагат, са разнообразни и не изискват абсолютно завършени умения, защото компанията предлага обучение и плавно въвеждане в работна среда. Ще можеш да се радваш на страхотно работно време, добро заплащане и възможност за кариерно развитие, както и динамична работа, която ще те направи част от играта. Можеш да се свържеш с тях точно тук, за да ти разкажат за предлаганите позиции. Готов ли си да намериш работата, която ще те вдъхновява всекидневно, и шефа мечта, който да те мотивира? Действай смело!

Ето информация за отворени позиции.

Виж кои са подводните камъни, които могат да те препънат по пътя към мечтаната работа.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *