Първата кобра на един мъж

Един мъжки поглед върху йогата

0 коментара Сподели:

Асоциациите между йогата и секса са по-изтъркани и от чорапите, с които отидох на първия си йога клас. Единственото общо между първата ми йога и първия ми секс е количеството пот, отделено в резултат на положените извънредни усилия. Отдавам го най-вече на по-опитната инструкторка, но първият ми път в йогата продължи близо 80 минути, което е значително по-дълго от постижението ми в първия път в секса. 

Някои смятат йога студиата за по-скоро дамска територия и вероятно са прави.

В процентово съотношение посетителите от женски пол са повече от посетителите от мъжки. Отчитам като сериозен пропуск липсата на статистика за посетителите от третия пол. Когато човек обаче реши, че не му дреме за предразсъдъците на хората, а преди всичко държи на това да се погрижи за тонуса и здравето си, няма значение с колко учудени погледи ще се сблъска, той тръгва на йога! 

Виж повече: Йога for dummies или как да се подтовим за първата си практика

След като навършиш 30, тялото ти вече не е същото. Както много други от моето поколение и аз станах жертва на негативните последици от работата на бюро и получих модерни болки в кръста. Рентгеновите снимки показаха наличие на гръбнак, но за мое съжаление откриха и някои несъвършенства в него. Носенето на гръб на пияните ми приятели на връщане от Студентски, докато бяхме ученици, също предполагам, че е дало своето отражение. Кръста ми го чакаше дълъг път, но въобще не беше на кръстопът! Реших да потърся съвременен и активен метод на лечение. Няма някой, който да е отишъл на йога и да не се е почувствал по-добре. С тази нагласа и с ясната идея, че ще отнеса доста подигравки от същите тези приятели, които не само буквално, ами и преносно съм носил на гръб толкова години, аз се отправих към първата си йога. 

Естествено, когато пристигнах в студиото, всичко ми беше напълно непознато. Предварително се бях поинтересувал и знаех, че там на инструкторът не се вика „сенсей“, на рецепцията вместо суроватъчен протеин предлагат чай, а наоколо не се търкалят пудовки. Насочих се към мъжката съблекалня, която на пръв поглед беше самотна, но постепенно се оживи. Мъжете там са най-различни.

Някои са странни, други особени, а на трети определено не можеш да имаш доверие, че ако останете голи, нищо няма да се случи, но пък е чисто и мирише хубаво. 

Вече се намирах в залата. Удари часът за начало, а мен ме удари любовна тръпка, защото през вратата влезе инструкторката, която изглеждаше като всичко, което някога съм търсил в една жена. Още не бях направил първата си шавасана, но се почувствах като „воин“, който иска да премине в „куче гледащо надолу“. Бързо трябваше да избия тези мисли от главата си, защото да бъда болезнено влюбен нямаше да подобри здравословното ми състояние и да си призная – мисля, че успях да прикрия симпатиите си.

Виж повече: 6 вида йога и къде в София можеш да ги практикуваш 

Самата практика за мен беше не само сериозно излизане от зоната ми на комфорт, но и сериозно навлизане в чуждо лично пространство. При едно от завъртанията уцелих съседката си по постелка със сгънатите ми чорапи, които вървяха в комплект с ключа от съблекалнята.

На мен ми се стори адски забавно, но за щастие никой друг не влезе в лигавия ми тон.

Реакцията на останалите беше сякаш имах за публика Белоградчишките скали, но по този начин ми помогнаха да запазя концентрацията си и да вляза в йога състоянието ми, което се различаваше от шумния фитнес с приятели. Освен това поне осем пъти открих, че за мен лявото и дясното са адски променливи величини. Беше особено неловко, когато трябваше да се завъртим надясно и правейки го наляво, срещнах погледа на другия си съсед. Накрая на практиката бях още по-скандален. Незнайно защо разбрах, че трябва да се завъртим надясно, да се изправим в седеж и да отворим очи. Представете си учудването ми, когато отворих очи и всички гледаха напред, а аз надясно. Идеше ми да потъна от срам и да се престоря на чужденец, който не владее добре български, но в студиото вече имаха личните ми данни и нямаше как да бъда убедителен. 

Влязох в съблекалнята, където ме очакваше гледка на гол мъж в гръб. Още ми се иска тази гледка да не се беше променяла, но голият мъж изпусна ключовете си и се наведе да ги търси… Това не бяха точно задните части, които се надявах да видя тази петък вечер… 

Обещах на инструкторката, в която се влюбих, че пак ще дойда, и мисля да го изпълня, защото йогата е здраве и позитивни емоции, а кой знае, някоя друга петък вечер може и да е гледка на женски задни части?  Това ще си заслужи един поздрав към слънцето. Намасте!

Випассана – да потънеш в 10-дневна тишина 

Как да сме красиви и здрави едновременно? Показваме ти в нашето видео 

Търсиш още вдъхновение? Последвай ни в Instagram 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *