Железният човек 3

По всичко личи, че 2013 ще бъде годината на продълженията, що се отнася до филми, базирани на комиксови персонажи и светове

0 коментара Сподели:

Държава: САЩ / Жанр: Екшън / Режисьор: Шейн Блек

В ролите: Джеймс Бадж Дейл, Джон Фавро, Ребека Хол, Гай Пиърс, Бен Кингсли, Робърт Дауни-мл., Гуинет Полтроу, Дон Чийдъл, Ашли Хамилтън

Филмите, базирани на комиксови персонажи, светове и конфликти, окончателно заляха пазара. Ако до преди малко повече от десетилетие те бяха скъпо струващи напъни да се достигне върха в боксофис класацията, то сега те са едва ли не нов вид кино. Епичната борба между доброто и злото, която е доказана притегателна сила за потребителя на хартиената медия, се превърна в златна кокошка за големите кино компании, защото техните лидери са наясно, че масовия зрител иска преди всичко пуканки и зрелище. Самият факт, че историята за Железния човек достигна само за няколко години до трети филм, говори най-малкото за подобен художествен ефект и съответния финансов успех.

iron man 3

И да това е филм, направен изключително по правилата на комерсиалното кино. Умно балансиращ между зашеметяващ сетивата екшън, тук-там саркастичен до черен хумор, интимни взаимотношения и могъщо зло в лицето на трудно победим полубог. С подобен набор от инструменти авторите умело са построили сюжет, който в много малко от филмовото време те оставя да скучаеш и превръща филма във фамозно шоу, което няма как да бъде отблъскващо, но също така, няма как и да се помни дълго.

Както всички подобни почти изцяло компютърно генерирани екранни зрелища, които се хващат за първичните емоции на зрителите, с повърхностно послание и без да навлизат по-надълбоко в непреходно човешкото, така и този няма никаква особена себестойност и има опасност да бъде забравен точно три минути след края на прожекцията. В крайна сметка забавно приключение за бащите и синове, чиито съпруги и майки са им освободили следобеда.

Рейтинг : 7/10    

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *