КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ 2: ЯДРЕНА ЗАПЛАХА И ЛЕГЕНДАТА ЗА ХЕРКУЛЕС

През третата филмова седмица на януари по екраните се завъртат две нови ленти, и двете с участието на Башар Рахал

0 коментара Сподели:

В премиерния си уикенд яростната биографична лента на Мартин Скорсезе „Вълкът от Уолстрийт” се изкачи на върха на родния ни бокс офис с впечатляващите за 2D филм приходи от близо 200 000 лв. и спечели Златен глобус на Леонардо ди Каприо. През третата филмова седмица на януари по екраните се завъртат две нови ленти, и двете с участието на Башар Рахал: ядреното продължение на „Корпус за бързо реагиране” и първият от двата филма за Херкулес, които ще излязат през годината – „Легендата за Херкулес”.

КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ 2: ЯДРЕНА ЗАПЛАХА

Режисьор – Станислав Дончев
Сценарист – Станислав Дончев, Евгени Будинов, Васил Мавриков
В ролите – Диана Любенова, Башар Рахал, Васил Мавриков, Евгени Будинов,Ивелин Найденов, Китодар Тодоров, Стойко Пеев, Филип Деланси, Тери Рандъл и др.
Очаквания – 2/10

Рекламната кампания за втората част на българския филм „Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха” безспорно е интересна и съвсем вероятно – безпрецедентна. Продуцентите на филма пуснаха първата част на „екшън-комедията” си съвсем безплатно във видео сайта VBOX7, така че всеки, който го е пропуснал, може съвсем легално да го изгледа на този линк. Според актьора и сценарист Васил Мавриков в продължението ще има много смях, вълнения, каскади и ефекти, които обикновено не се срещат в българските комедии. 

Официалното резюме на филма гласи: Охранявайки новата си клиентка, „Корпусът” случайно се натъква на международна сделка за продажба на ядрено оръжие. Васко решава, че трябва задължително да заловят терористите. Изобретателят на оръжието е българин – Химика, който е взел капаро от английски мултимилионер. Двамата трябва да се срещнат в София, за да осъществят сделката.

В това време художникът фалшификатор и международен таен агент от ромски произход Кутрум също е по следите на нанобомбата. Интригата съвсем се заплита, когато Кутрум се натъква на самата г-жа Георгиева (Диана Любенова) точно там, където трябва да е детонаторът на бомбата.

 
ЛЕГЕНДАТА ЗА ХЕРКУЛЕС
 

Режисьор – Рени Харлин
Сценарист – Рени Харлин, Даниел Джиат, Шон Худ, Джулио Стив
В ролите – Келън Лъц, Скот Адкинс, Гая Вайс, Раде Шербеджия и др.
Оценка в imdb – 3,8 (от 2033 гласа)
Рейтинг в rottentomatoes –5 % одобрение
Рейтинг в metacritics – 24/100
Очаквания – 3/10

По непонятни причини холивудските студиа решават, че 2014 е годината на Херкулес, и ще зарадват (?) почитателите му с цели два филма. Първият от тях идва от отдавна пропадналия финландски режисьор на класиките „Катерачът” и „Умирай трудно 2” – Рени Харлин, а в ролята на митологичния герой влиза наблъсканият тийн идол от „Здрач” – Келън Лъц. 70-милионната лента е заснета в България и надали ще възвърне и половината от бюджета си, след като за първия си уикенд в САЩ успя да акумулира едва 9% от вложените средства. Половината актьорски състав и екип на филма са българи и в малки роли ще видим Николай Сотиров, Башар Рахал и Явор Бахаров.

По още по-непонятни причини „Легендата за Херкулес” изглежда като долнопробен римейк на „Гладиатор”, който разказва за произхода на Херлкулес, заточен и продаден в робство от доведения си баща, цар Амфитрион. 

Критиката вече смачка филма на Харлин, определяйки го като скучен, евтин и достатъчно тъп, за да бъде дори забавен като приключенски екшън, камо ли като драматично произведение.

 
Сподели:
Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *