Lifelike, който идва с нова вълна и емблематични парчета

Френският диджей, впечатлил първо Daft Punk

0 коментара Сподели:

Ако случайно си пропуснал новината – един от най-емблематичните диско диджеи – Lifelike, пристига в София на 15 февруари. Нещо повече – френският артист идва, за да нагорещи дансинга на официалното афтърпарти на Go Food & Drink Awards. Както ще прочетеш и в интервюто ни с него в следващите редове, обещал е да ни зареди както с отявлени хитове от близкото минало, така и с най-новите парчета от ню диско света.

Вероятно първата ти асоциация с името Lifelike е тракът Discopolis и няма как да не е така – през 2005 емблематичният хит чупи всички класации за диско музика.

Лоурън Аш, както е името зад псевдонима Lifelike, обаче обира лаврите още преди това, през 2002, когато Томас Бангалтер от Daft Punk пуска сингъла му Black Chess по време на турне.

Ние пък го помним като краля на френското диско, на чиито парчета сме танцували повече от екзалтирано. За да не пропуснеш възможността да имаш нови спомени от музиката на култовия диджей, не изпускай партито.

Каква музика слушаше като тийнейджър?

Диско (Chic, Earth Wind & Fire, Giorgio Moroder), фънк (Джеймс Браун), поп музика (Human League, New Order), соул, джаз и ранните хип-хоп артисти катo Grandmaster Flash.

Работил си с артисти като Daft Punk, Justice, Kris Menace, Chromeo и още редица други. Коя от тези колаборации остава най-незабравима като преживяване?

Определено тази с Kris Menace. Да правим музика заедно беше толкова забавно преживяване. Останалите ми колаборации по-често са се случвали като ремикси, така че не съм имал толкова личен контакт с артистите, въпреки че с музикантите от Chromeo сме добри приятели. Те обаче живеят в Ню Йорк, което е далеч!

Коя публика е любимата ти? Пускал си музика из целия свят…

Харесвам малки тъмни клубове с хора, които са наистина навътре с музика като нашата – ню диско, хипнотик диско. Навсякъде по света можеш да откриеш наистина добри клубове, в които се открива това усещане – Париж, Лондон, Берлин, Сингапур, Австралия или Америка, особено Сан Франциско и Ню Йорк.

Как ню диско и електро-хаус сцената се промени през годините, в които ти самият си активен участник в нея?

Нека го кажем така – по-скоро се промени музикалната индустрия, отколкото хората, продуциращи музика. Сблъскахме се с кардинални спадове в продажбите, преминахме от истински CD-та и винили до пълна дигитализация, което доведе до това да загубим много пари. Но днес се задава нова вълна на промени, свързана със стрийминг услугите, която отново прави възможно печеленето на пари от самата музика, а не от обикалянето по турнета. Позитивната страна е, че вече мога да пътувам навсякъде с лаптопа си и не трябва да нося 20-килограмовата си чанта, натоварена с плочи.

Забелязва се завръщане на ретроуейв звука, особено във филми и сериали. Музиката на кои артисти е най-вълнуваща за теб?

Това наистина е много вълнуващо! Electric Youth, Robert Parker, Tommy 86 са само някои от артистите, които истински харесвам. Срещал съм се с всички и те са страхотни хора и много талантливи музиканти.

Има ли музикант, с който винаги си мечтал да работиш?

Много са. Riyuishi Sakamoto, Phil Oakey, Air

Какво да очакваме от Lifelike в София?

Ще се опитам да донеса някои от най-добрите нови ню диско парчета, някои записи на Purple Disco Machine и ще се опитам да забия с някои от любимите ми стари класики.

   Благодарим за това интервю, нямаме търпение да се видим в София!

   След LifeLike на сцената на официалното афтърпарти на Go Guide Food&Drink Awards ще излязат Stranger Synths ft. Paci, а партито ще подгрее Vladislav Moustache Love. 

Go Food & Drink Awards  се осъществява с любезното съдействие на приятелите ни от  Stars Group.

   Ти чу ли новото парче на INTERGLOW?

   Гласувай за наградите на goguide.

   Последвай ни в инстаграм.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *