МАГ МАЛЕЕВА – ЗА СПОРТА И ХРАНАТА

Маги Малеева ни изнесе малка лекция, в която обединихме темите на априлския ни брой

0 коментара Сподели:

Константин Антонов

Тя и прочутата й фамилия дадоха доста на българския спорт и всяка дума от 4-тата ракета в света за 1996 ще е изключително ценен съвет и мотивация за нас и ленивия ни начин на живот. След като приключи активната си спортна дейност, Маги се отдаде на трите си деца (бъдещи шампиони) и още една много лична мисия – да върне истинската храна на родната трапеза. И ние си искаме зеленчуците от детството! 

КАК ПРОТИЧА ЕДИН ТВОЙ ДЕН? ТРУДНО НАМЕРИ ВРЕМЕ ЗА НАС…
Последните 6 години се занимавам основно с децата си. Всеки ден ми носят страхотни емоции и ако бях по-млада, със сигурност бих имала още деца. Напоследък имам малко повече време и енергия за нашия тенис клуб, където отново се занимавам с деца. Работим по нов метод с 4 вида топки и на 3 различни вида корт. Много сме мотивирани, защото се получава много добре. На 27 април пък ми предстои новият форум на Горичка. Общо взето, балансирам между децата и ангажиментите, наистина трудно намирам свободно време.

С КАКВО ЗАМЕНИ ТЕНИС КОРТОВЕТЕ… С КАКВО СЕ БОРИШ СЕГА?
Каузата, която ми е най-близка до сърцето, са климатичните промени и ужасно неустойчивият начин, по който живеем. Мисля, че ние сме последното поколение, което може да си позволи да живее по този разхитителен начин, унищожавайки всичко, от което зависи. Затова създадохме Горичка. Защото решенията ги има и са в наши ръце, но няма много време.

С НАСТЪПВАНЕТО НА ПРОЛЕТТА ОБИКНОВЕНО НИ СЕ ИСКА ДА ПРОМЕНИМ РЕЖИМА СИ, КАК Е ПРИ ТЕБ?
Иска ми се да започна да играя повече тенис. Макар че се стремя да съм в спортна форма целогодишно, през пролетта ми идва отвътре. По това време се появяват и много от любимите ми сезонни плодове и зеленчуци.

Спортът и чистата храна са преди всичко здраве!

ТАЗИ МОТИВАЦИЯ ПРИ ВСИЧКИ ИДВА ПО ТОВА ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА…
Повечето хора работят по 8 часа, без да се помръднат от столовете си, и се хранят пред компютрите, което не е характерно за човека. Когато слънцето се покаже, обаче по-трайно излизат от офисите за разходки. Движението е много важно.

В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ КАТО ЧЕ ЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ВНИМАВАТ КАКВО СИ КУПУВАТ И КАК ГО ПРИГОТВЯТ. ИСКАТ ДА СЕ ХРАНЯТ ЗДРАВОСЛОВНО…
Не бих го нарекла здравословно хранене, а по-скоро нормално хранене.

Повечето неща, които сега се продават в магазините, са имитация на храна, а много от тях са вредни.

В последните години към продуктите на Harmonica има голям интерес, което е поредното доказателство, че хората все по-често се замислят какво слагат в тялото си и това от своя страна ни мотивира да работим в тази насока. В България има огромен потенциал за чиста и вкусна храна, каквато помним от детството си.

Срещни се и с нашето момиче – Сани Жекова.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *