NICK CURLY – ЗВУКЪТ НА МАНХАЙМ

Съвсем пристрастно мога да кажа, че Nick Curly е в моя топ 3 през последните 5 години

0 коментара Сподели:

Страхотен dj, с присъствие и вкус, един от най-букваните в цял свят. Продуцент с отличен нюх и откривателски дух, доказан във времето с неговите лейбъли 8-bit и Cécille Records. Тази груув бомба ще избухне на поредния TAKEOVER в Room2 на Yalta Club вечерта на 17 май. Ето и Warm Up интервю, в което говорим за миналото и бъдещето.   

Само преди няколко дни беше Time Warp… Как мина?
Беше супер. Даже един от най-добрите досега. Имайки предвид, че беше юбилейно издание, имаше допълнително еуфория в артистите и организаторите. Декорация­та и светлинното шоу на Floor 1 и 2 бяха уникални. Моят сет започна в 7 сутринта, а дансингът беше претъпкан с щастливи хора.

20 години Time Warp в твоя роден град, би трябвало да ти е повлияло…?
Да, определено. Ивентът е единствен по рода си, а фактът, че се случва в родния ми град Манхайм, прави нещата още по-специални. Всичките ми приятели и колеги с, които се срещам през цялата година на различни места по света, идват в моя роден град и става голяма веселба.

А сега накъде…
Лятото е съвсем близо, което значи, че ме чакат много фестивали… и Ибиса. След шест години реших да замразя Cecille Records, но пък стартирах проект TRUST. Първият ивент беше на тазгодишния BPM фестивал, след което го представих и на конференцията в Маями.
През юни Trust ще направя на Sonar, където ще пускам с Guti, D Julz, Tobi Neumann, Shaun Reeves и Anthea.

Спомена Ибиза…
О, да. Чакам с нетърпение да започне сезонът. Тази година нямам резиденция, но имам потвърдени участия на Ushuaia с Ants и в Sankeys със Steve Lawler. Неделите ще съм гост на Nick Fanciulli и Joris Vorn и тяхното шоу.


Новината за Cécille Records няма да се хареса на доста хора…
Ха-ха, сигурно. Аз съм много горд с това, какво успяхме да постигнем със Cécille, но в днешно време не е никак лесно да ръководя два лейбъла и предпочетох да се концентрирам изцяло над 8Bit.
 
Кого от новите артисти би ни препоръчал? Кого би нарекъл Future Bomb?
Трудно е да се каже, защото има много добри млади продуценти, които правят първи крачки в бизнеса и им трябва още малко време.

За да си добър артист, не е достатъчно просто да правиш добра музика, за да оцелееш в бизнеса, трябват още качества.

В момента се сещам за Junior Gee от Англия или Dachshund от Швейцария, които за щастие имат договори при мен. Ха-ха. Те определено имат потенциал и очаквам да чуем още много от тях.

Кой диджей би наел да пуска на рождения ти ден?
Ха-ха. Това е много рисков въпрос. Чакай да помисля…
Със сигурност my brother – Steffen Deux, когото ценя много като диджей, a и като човек. Много сме близки като усещане за музиката, a и за живота. Ако трябва да букна някоя банда, с удоволствие бих букнал нюйоркската банда Tortured Soul. Скоро ги слушах на живо, страхотен джази груув.

Това е твоето пето участие в България. Какви са впечатленията ти?
Ооо, мога да кажа само хубави неща. Винаги съм бил посрещан много дружелюбно. Нямам търпение да се върна и да пускам там отново. Момчетата от TAKEOVER са много яки и съм сигурен, че ще направим страхотно парти.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *