Прогресивната българска музика и наградите на Бар Петък

„Златни патета 2018“ са изпълнени със солидна родна продуктивност и изкуство

0 коментара Сподели:

Следейки непрестанно какво интересно се случва в София, няма как да подминем музикалните награди „Златни патета 2018“, организирани от приятелите ни от Бар Петък.

Веднъж вече бяхме свидетели на това събитие и смеем да кажем, че го подкрепяме не само с две ръце, а с дъното на душата си. Ако по някаква причина не си разбрал, Петък, напук на всички комерсиални медии и пространства, не спря да подкрепя прогресивната българска музика и да прегръща всяка качествена нота. След като подаде ръката си на не един и два смислени албума, грабващи сингли, концерти и уютни партита, пропити от френдли емоции, препълвайки дори и външното пространство на клуба с познати и непознати красиви усмивки, сцената му отново е твърдо решена да каже „да“ на добрия български звук. Не просто така, а защото нашите артисти знаят как се прави, просто никой не ги чува.

Този препъникамък обаче се превърна не в спънка, а в двигател за родните банди, изпълнители, продуценти и музиканти и всички те са твърдо решени, че времето е тяхно и моментът е сега да тичат с все по-големи крачки, обути в стойностна продукция.

Чрез стрийминг платформите Spotify или Apple Music или по канала на социалните мрежи Instagram и Facebook българският артист не само достига, ами намира своята публика, а веднъж случи ли се тази връзка, тя става повече от емоционална и поражда след себе си силни парчета и отвяващи концерти.

Може би си мислиш, че Бар Петък е повече сцена, отколкото публика, но списъкът на предстоящите им музикални награди е пълен с артисти, заслужаващи цялото внимание на всеки осъзнат музикален любител, и ще те убеди, че крюто на "Гурко" са не по-малко и фенове, пълни с ентусиазъм и жажда за качествен български звук.

Затова не пропускай наградите „Златни патета 2018“, защото са изпълнени със солидна родна продуктивност и изкуство, създадено с много любов. И това са факти.

Всички можехме да дадем своя вот от 1 февруари до 3 март като гласуваме за своите фаворити в 10-те категории тук и подкрепим момичетата и момчетата, които живеят, за да правят музика.

Всички въпросителни относно това кой ще излезе най-напред в редиците, ще започнат да отпадат една по една на специалната церемония в бара на 6 март, сряда, точно в 19:00 часа.

Хип-хопът ми е по-добър от… чекай малко

Един почти митичен образ се завърна с гръм, трясък и аплодисменти на софийската сцена. Тео Чепилов

Какво още се случва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *