СЛАДОЛЕДЕНА СОФИЯ

Ако по някаква мистична причина си в града през летните жеги, то единственото удоволствие, за което се сещаме, е безкомпромисен, богат, майсторски и наистина специален сладолед. Ето защо в твоя чест селектирахме най-добрите джелатерии в София, а на теб оставяме само да откриеш твоя вкус за сезона.

100 ГРАМА СЛАДКИ

Често идваме тук за много повече от 100 грама сладки удоволствия. Правим го и заради оригиналната италианска технология на джелатото, наситения вкус и трите групи, от които можем да избираме – класически, сорбета и арт сладоледи. За радост вече има и сладоледени колички пред локациите им в Мол София, ул. „Ангел Кънчев“ и Парадайз.

ул. „Цар Иван Шишман“ 22
0887 626 993
www.100gr-sladki.com

ATELIER DEL GELATO

Ето го най-новото и най-доброто място, което скоро се е случвало в града. Интериорът и обслужването са на високо ниво, но по-важното е, че когато говорим за джелато, тук е Меката на сладоледа в София. В Atelier Del Gelato можеш да разчиташ на висококачествени съставки, БЕЗГЛУТЕНОВ сладолед, ванилия от Мадагаскар и сицилиански шамфъстък и лешници от Пиемонте.

бул. „Витоша“ 44
0889 898 247
/Streetbar&Co

FONDENTE

Чисто новият Fondente е удоволствие по всички правила. Тук освен на вкусна италианска кухня можеш да разчиташ и на сладолед с натурални съставки, като любимите ни пиемонтски лешник, йогурт от овче кисело мляко и джинджифил и канела. Не забравяй, че на място са и двата им шоколадови фонтана, от които можеш да се възползваш безспир.

ул. „Княз Александър I“ 4
0884 546 404
/barfondente

SOTTO ZERO

Една година по-късно Sotto Zero в Bulgaria Mall не просто запази безспорното си качество, но продължава да държи първото място по новаторство, иновации и истинска магия в направата на занаятчийски сладолед. Концепцията за съвършено джелато на прочутия Carpigiani Gelato University се прилага безкомпромисно тук, а джелатерията посещаваме винаги, когато искаме да си причиним върховно удоволствие за всички сетива. Новият акцент, който ни предлагат от мястото, е невероятният им сладолед на клечка, както и моно порциите, а тропическите им вкусове от 99% натурално плодово пюре ни карат винаги да се връщаме за още. Благодарение на фантазиите на майсторите тук пък получаваме различен изглед на витрината всеки ден, а за най-изисканите ценители Sotto Zero предлага от богато по-богато разнообразие.

бул. „България“ 69
0889 398 808
/sottozero.bg

GELATERIA NATURALE

Gelateria Naturale ни е любима и заради кокетния интериор, и заради сто процента натуралните съставки, без готови бази и сухи смеси. Тук джелатото е удоволствие, а за настоящия сезон сме влюбени във веган сорбето им с български малини, ягодовият сладолед и разтапящия Сицилианско каноло от овча рикота, портокалови корички, каноли и черен шоколад.

ул. „Цар Иван Шишман“ 12А
0882 864 898
/Gelateria Naturale

VEDA HOUSE

Veda House винаги е било място, което ни пренася някъде много далеч. Когато говорим за сладолед, тук вкусовете са по-различни от всичко, което сме опитвали. Непременно си вземи от любимия ни „Истанбул“ със сусам или някой от чаените сладоледи – „Матча“ с японски зелен чай, „Йога“ с индийска масала или африканския „Ройбос“.

ул. „Гладстон“ 2
0882 108 108
www.vedahouse.bg

ФАБРИКА ДЪГА

Ако като малки сте си мечтали да минете под дъгата – ние вече го направихме и ви казваме, че е невероятно и много вкусно. „Фабрика Дъга“ отдавна е любимата ни локация за сутрешно-обеден брънч, както и за невероят­но майсторско кафе, а сега това е и мястото, което посещаваме за най-натуралните и перфектни ледени удоволствия. Освен познатите ти мекички с домашно сладко, филийки и всякакви вкуснотийки, тук вече можеш да опиташ и наистина свежо, натурално и много сладко сорбе. То се приготвя всеки ден на място, само от плодове, като вкусовете са винаги различни. Ние сме фенове на варианта с малини от Вършец в компанията на прясна мента, но често си поръчваме и любимата ни сладка круша или сочни кайсии. Ако вече са ти потекли лигите – официално те каним да минеш под дъгата!

ул. „Веслец“ 10
02 444 0556
/fabrikadaga