ДЕСЕРТИТЕ НА СОФИЯ

Десертът. Нужният хепиенд, без който ние лично не можем. Отдаваме му се при всяка удобна възможност, без да мислим колко калоричен е той. Имаме си няколко любими места в града, които посещаваме на ротационен принцип само заради епичния финал на обяда или вечерята. Виж кои са те.

GRAND CAFÉ
В Гранд хотел София

Защото сладкишът е най-важен за позитивния ни вайб през февруари, от Grand Café посвещават цял кулинарен шедьовър на Месеца на любовта. Торта „Рафаело“, под формата на сърце, в която майстор сладкарите са вплели умело фин бял шоколад, кокосови стърготини и нежна сметана. Поднася се в компанията на ягоди, потопени в кадифена шоколадова глазура и определено е изкушение, на което няма шанс да устоим!

MEDITERRANEO
Провансалски десерт с йогурт, бадемов марципан, натурален белгийски шоколад и мариновани сушени боровинки е тоталният ни фаворит тук, който се поднася задължително от домакина на ресторанта – Умберто Росети, като перфектната половинка на домашно крема лимончело (по рецепта от град Амалфи). Не по-малко изкушаващи са и останалите десерти, но само тийзваме за тях, а ти имаш цял февруари да ги пробваш.

МОТТО
Чийзкейк баклава с натрошени орехи звучи колкото познато, толкова и екзотично, затова нямаше шанс да не си поръчаме точно от него по време на нашия най-сладък тур напоследък. Чисто новото предложение в менюто на Motto, което още с дебюта си изравнява сили с бестселъра на заведението „Козуначен кейк“, комбинираме с любимия „Космонавт“ за допълнителен блясък в очите.

МАХАЛОТО
Нищо не може да ни направи по-щастливи на масата от момента, в който поднасят десерта. В „Махалото“ желания­та ни често лавират между фин шоколадов мус, ароматен чийзкейк и крем брюле, но този път комплиментите ни са за лимончелото от Капри с класическата панакота. Образцов десерт, водещ до истинска кулинарна еуфория! Друго няма какво да споделим…

ФАБРИКА ДЪГА
Тук десертите са епични. Такива, които бързо свършват, но са с удължено действие, провокиращо сетивата през целия ден. Истински любимец ни е бяунито, или с други думи брауни, или по-скоро блонди с бял шоколад, кокос и портокал. На вид е съвършено, а на вкус е дори още по-добро. Разменяме го единствено за парче печен чийзкейк в комбинация с капучино или просто за чаша първокласно кафе – най-доброто в района.